Kert és balkon

Papírba csomagolva tovább friss marad a gyümölcs

Gyógynövényekkel átitatott papírra téve akár négyszer hosszabb ideig frissek maradnak a zöldségek és gyümölcsök. A világ legalább az élelmiszerek negyedét elpazarolja, de ez a találmány most segíthet a pazarlás elkerülésében.

FreshPaper, vagyis FrissPapír – így hívják Kavita Shukla találmányát, ami nem más, mint egy speciális gyógynövénykeverékkel átitatott papír. Ilyen papírba csomagolva állítólag akár négyszer hosszabb ideig frissek maradnak a gyümölcsök és zöldségek.

Az amerikai nő még gyerekként járt először Indiában, ahol a nagymamája adott neki gyógynövényeket, hogy hamar felépüljön egy gyomorrontásból. Így született meg évtizedekkel később a FreshPaper ötlete, amit elég a hűtőben csak – mondjuk – az alma alá tenni, és távol tartja a penészgombákat és a baktériumokat.

A papír természetesen környezetbarát, és segít abban, hogy szegény vagy katasztrófa sújtotta övezetek is friss élelmiszerhez jussanak.

Forrás: foodtank.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top