Kerti dekor

Csináld magad: kerti lampionok

Egy kis átalakítással csodás lampionsort varázsolhatunk a kertbe vagy az erkélyre a karácsonyi fényfüzérünkből. Megmutatjuk, hogyan.

A klasszikus fényfüzérek sokak fejében csak és szigorúan karácsonyi dekorációként szerepelnek, pedig év közben is annyi, de annyi lehetőségünk nyílik arra, hogy elővegyük őket, és hangulatvilágításként használjuk. Egy kerti parti például tökéletes terep! Most papírpoharak felhasználásával készítünk helyes lampionsort a karácsony óta pihenő égőkből.

Csináld magad: kerti lampionok

Pár jó tanács a füzér használatához:

  • Kültéren csak kültéri használatra alkalmas izzósort használj. Ha beltéri izzósorral dekorálsz kint, akkor azt semmiképpen se érje víz, és a parti végén szedd le, nehogy kint maradjon!
  • Ha szeretnéd többször is használni az izzósort, akkor műanyag eldobható poharakat vegyél, és ebből készítsd el a dekorációt. Már kaphatók anyagukban színezett pohárkák is!
  • Mi most papírpoharakkal dolgoztunk, amire egy egyszerű nyomtatóban is használható, sima A4-es papírból vágtuk ki a mintákat, így ezt a füzért a buli végén tuti hogy leszedjük és bevisszük.
  • Ne feledd, hogy ezzel a kis papírpohár-lámpaernyős izzósorral bent, a szobában is remek hangulatvilágítást kaphatsz, így dekorálj vele bátran!
  • A hozzávalók. Kattints a képre, és nézd meg, hogyan készül lépésről, lépésre!
    A hozzávalók. Kattints a képre, és nézd meg, hogyan készül, lépésről lépésre!


Amire szükséged lesz:

  • Izzósor (ha a nagymama izzósorával állsz neki kísérletezni, ellenőrizd le, hogy ég-e egyáltalán, mielőtt elkészíted a papírernyőket!)
  • 1 deciliteres papírpoharak
  • Kinyomtatott minták (például innen) vagy vékony, színes, mintás lapok
  • Ceruza, olló, papírragasztó, sniccer
Kattints a lépésekért!
Kattints a lépésekért!

 
Így készítsd el:

  1. Áldozz be egy papírpoharat, és szedd szét! A pohár palástjára lesz szükséged a mintás lapokból kivágandó sablonokhoz. A pohár felső peremén lévő visszahajtást is hajtsd ki, majd vágd le. Erre azért van szükség, hogy csak a burkolandó palástfelületet vehessük mintának – térlátók és geometriából ötösök előnyben!
  2. Nyomtasd ki a mintákat A4-es lapokra, vagy használj kész mintás lapokat. Rajzold fel a minták hátoldalára a palástot. Nálunk most az egydecis pohár és a sima A4-es nyomtatópapír esetén 4 cikkely fért ki egy lapra.
  3. Vágd ki a cikkelyeket, és papírragasztóval ragaszd fel egyesével a poharakra.
  4. Fogj meg egy poharat, és a közepén alulra az aljára ejts sniccerrel egy körülbelül 1,5×1,5 centis keresztvágást. Ezen keresztül fogod bedugni az izzókat a pohárba. Ismételd meg az összes pohárral.
  5. Húzd fel a papírpoharakat az izzókra, és tedd a kiszemelt helyre az új hangulatvilágításod!
  6. Gyönyörködj benne éjjel-nappal!
Csináld magad: kerti lampionok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top