Mivel a rozmaring évelő fűszernövény, így még az új növények ültetése előtt ott állhat bevetésre készen a kertünkben vagy az erkélyünkön. Mivel a levele elég durva, érdemes belőle fűszersót készíteni, ha ugyanis a sóval együtt melegítjük, akkor az átveszi a fűszernövény zamatát. Így legközelebb elég, ha megsózunk valamit, hogy érezzük rajta a rozmaring ízét .
Így szépen mutat az üvegben Fotó: dreadlockgirl.com |
Hozzávalók
1 csésze tengeri só
1 nagy ág rozmaring és pár kisebb hajtás díszítéshez
1 teáskanál citromlé
1 kis befőttes üveg
Keverjük össze a hozzávalókat az apró rozmaringágak kivételével egy lábosban, és kevergessük 5-7 percig közepes lángon. Hagyjuk hűlni tíz percig, majd pihentessük egy napot légmentesen záródó edényben. Végül töltsük a befőttes üvegbe, és adjuk hozzá a kisebb hajtásokat díszítésnek. Később használhatjuk párolt vagy sült zöldségek, köretek, húsok, levesek vagy tükörtojás ízesítésére.