Napi tipp

Ezért szeretjük a muskátlit!

A muskátlit nem véletlenül ültetjük, hiszen egész évben képes virágot hozni és egyéb haszna is van.

A muskátlik a 18. század elején jelentek meg Közép-Európában és viharos sebességgel váltak a legkedveltebb virágok egyikévé. Miért? Viszonylag egyszerű a gondozásuk, a szaporításuk és a teleltetésük is, emellett a nyár elejétől az őszi fagyokig folyamatosan virágoznak, nagyon változatosak és mutatósak. Mivel évelő, nem kell minden évben újat venni, és azt mondják róla, hogy a szúnyogokat is elűzi erős szagának köszönhetően.

Teendők kiültetés előtt

Aki muskátlis ládákkal kívánja szépíteni a környezetét, az most készüljön ehhez elő! Az ültetőedény lehet cserép, fából, műanyagból, bádogból készült láda. Csak az a fontos, hogy a felesleges eső- vagy öntözővíz el tudjon szivárogni belőle. A láda alá kerüljön alátét, amely az épületet óvja meg az elszivárgó víztől. Az átteleltetett töveket a kiültetés előtt vissza kell metszeni! Egy méter hosszú ládába 3-4 növényt ültessünk.

Készülj elő a muskátlik kültetésére!

A muskátli szereti a középkötött, tápanyagban gazdag, agyagot is tartalmazó, úgynevezett C típusú virágföldet. Mivel a tövek sok lombozatot és virágot fejlesztenek, sok vizet és tápanyagot fogyasztanak, ezért a nyár folyamán a talaj tápanyag tartalmát pótolni kell tápoldatozással.


Milyen fajtái elterjedtek, mit ültessünk mellé? Tovább a Hobbikert.hu oldalra >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top