Napi tipp

Napi tipp: miért vessük a tököt fészekbe?

Eljött az ideje a tökfélék szabadföldbe vetésének. Érdemes kihasználnunk ennek a növénycsaládnak a hihetetlenül nagy faj- és fajtagazdagságát.

A tökfélék, vagy hivatalos szóhasználattal a kobakosok (esetleg kabakosok), a jelenleg termelt zöldségfélék legnépesebb családját alkotják. Közös jellemzőjük, hogy magról szaporodnak, egyéves növények, fagyérzékenyek, sok tápanyagot igényelnek, napfényre és gondos ápolásra tartanak igényt.
Vetési idejük általában az év századik napja után, tehát most van. Ne késlekedjenek vele! Ha a kikelt növénykék a májusi, talaj menti fagytól károsodnának, akkor újra lehet vetni, ha viszont az időjárás kedvező, akkor korai betakarításra számíthatunk.

Napi tipp: miért vessük a tököt fészekbe?

A kobakosokat a kiskertben fészekbe kell vetni. Ez azt jelenti, hogy a felásott talajból két-három kapavágással ki kell emelni a földet és minden fészekbe egy-két lapátnyi érett istállótrágyát vagy feljavított komposztot kell tenni, és azt a földdel összekeverni.

Tovább a Hobbikert.hu oldalra >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top