Fehér csokis panna cotta Gordon Ramsay-től

Mona | 2019. December 20.
Íme egy különleges ünnepi édesség! Az egész család imádni fogja ezt az villantós csodadesszertet, amelyet pezsgős granitával, azaz enyhén édesített, félig fagyasztott szorbettel tálalunk. Csak egy baj van vele: gyorsan elfogy...

Fehér csokoládés panna cotta pezsgős granitával – Gordon Ramsay receptje

Hozzávalók (6-8 személyre):

A pezsgős granitához:

 

A panna cottához:

 

A tálaláshoz:

 

Elkészítés:

  1. Tedd a cukrot 2,5 dl vízzel, a glükózzal és a citromlével együtt egy vastag falú edénybe, majd alacsony lángon addig keverd, míg a cukor fel nem olvad.
  2. Állítsd nagy lángra, és forrald 3 percig.
  3. Hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a pezsgőt.
  4. Öntsd a keveréket egy műanyag tálba, és tedd a mélyhűtőbe 2-3 órára.
  5. Keverd fel villával a félig fagyott granitát, majd tedd vissza a mélyhűtőbe.
  6. Öntsd a tejszínt, a tejet és cukrot egy nyeles lábosba, majd kis lángon addig melegítsd kevergetés mellett, míg a cukor fel nem olvad. 
  7. Áztasd a zselatinleveleket pár percre egy tányér hideg vízbe.
  8. Amint a tejszín forrni kezd, vedd le a tűzről. Add hozzá a fehér csokit, s keverd addig, amíg fel nem olvad. 
  9. Nyomkodd ki a vizet a zselatinlevelekből, add a csokis tejszínhez, majd keverd el alaposan, hogy felolvadjon a zselatin.
  10. Töltsd a csokis keveréket 6-8 porcelánformába. A formákat helyezd tálcára, és tedd a hűtőbe 5-6 órára.
  11. Tálaláskor mártsd a formákat 2 másodpercre forró vízbe, majd borítsd ki óvatosan a krémet. 
  12. Rakd körbe eperrel  és pezsgős granitadarabokkal, majd díszítsd citromhéjjal.
Exit mobile version