Kezdők karácsonya

Panna cotta karácsonyra: 30 perc alatt kész

Egyszerre villámgyors és villantós karácsonyi desszertet mutatunk, aminek a mentesen étkezők is örülni fognak.

A karácsonyi menü elkészítése nem kis feladat, de nagy megkönnyebbülés, ha a desszertünk már készen pihen a hűtőben! Erre a szuper egyszerű, tejmentes panna cottára elég, ha 30 percet szánsz a vacsora előtti napon, aztán csak kikapod a hűtőből. Mutatjuk, hogyan készül.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 tk. zselatin
  • 4 ek. víz
  • 2 csésze mandula- vagy kókusztej
  • 1/4 csésze + 1 ek. édesítő (juhar-/rizsszirup/méz)
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 csésze eper
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. chiamag

Elkészítés:

  1. Keverd össze a vizet a zselatinnal, és hagyd állni 10 percig.
  2. Közepes láng fölött melegítsd össze a tejet, az édesítőt és a vaníliát.
  3. Add a tej negyedét a zselatinhoz, és keverd csomómentesre. Ezután a zselatint keverd a tej többi részéhez, majd az egészet öntsd kis pohárformákba, és tedd be minimum 6 órára a hűtőbe.
  4. Az epret melegítsd össze egy evőkanálnyi édesítővel és a citromlével. 15-20 percig forrald, majd hagyd kihűlni. Ekkor keverd hozzá a chiamagot, és tedd be ezt is a hűtőbe.
  5. Tálaláskor kínáld meg a panna cottákat az epres-chiás dzsemmel, és már mehet is a vendégek elé!

becomingness

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top