Kockáról kockára

10 dolog, amiért igazán szeretjük a LEGO játékait

A LEGO nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is nagyszerű szórakozás. Saját tapasztalataink alapján összeszedtük, mik teszik ezt a játékot olyan népszerűvé és szerethetővé.

1. Garantált sikerélmény

A LEGO arra való, hogy szabadon játssz vele úgy, ahogy neked tetszik. Építhetsz belőle kacsalábon forgó pántlikás mikrobuszt, de átírhatod az egész történelmet is, ha épp ahhoz van kedved. A prérit például már két-három óra alatt is visszahódíthatják az indiánok az irányításod alatt, ha megfelelően merészek a harcban egy jól szervezett LEGO-délután során. Bárhogy is alakul a játék, a végén mindig mondhatod: pont így akartam!

10 dolog, amiért igazán szeretjük a LEGO játékait

2. Takarékos

Elegendő mennyiségű építőelem birtokában akár minden nap új játékot lehet gyártani. Mondjuk hétfőn dinoszauruszok építhetők, kedden tűzoltó- és mentőautó, szerdán kislapát és homokozóvödör, és így tovább. Így megspórolható, hogy ezeket külön-külön is megvegyük, és az amúgy is mindig szűk gyerekszobában újabb felületeket borítsunk be egyszer használatos játékszerekkel.

3. Környezetkímélő

Mivel nem ragad, nem maszatol és nem hagy lemoshatatlan foltot a falon sem, még egy hosszú hétvégés LEGO-szeánsz után sincs szükség tisztító- és fertőtlenítőszerek használatára ahhoz, hogy újra lakhatóvá tegyük otthonunkat.

 

4. Analóg

A klasszikus LEGO nem fagy le, nem fut szaggatottan és bármilyen platformon működik. Nem kell hozzá internet-előfizetés, nem kell belőle kilépni, ha másik játékba kezdenél vele, viszont mindig továbbenged a következő szintre. Nincsenek szabályai, és sosem írja ki: game over.

 

10 dolog, amiért igazán szeretjük a LEGO játékait

5. Családbarát

A sárga, kék, piros és még számtalan színben pompázó, változatos formájú elemek tökéletesen lekötik a gyerek figyelmét, aki néma csendbe burkolózva, másfél négyzetméteren bütyköl a kockákkal órákon át. Az ilyen típusú időtöltés nagyban hozzájárul a család békéjéhez, mint ahogy az is, ha apa vagy anya teszi ugyanezt a csemete LEGO-készletével.

 

7. Kompatibilis és praktikus

A LEGO építőelemeit bármelyik másik játékban fel lehet használni, például nagyszerűen helyettesíthetik az elveszett bábukat egy társasjátékban. Ugyanakkor készíthetők belőle a mindennapokban is hasznos dolgok: poháralátét, virágállvány vagy CD-tartó, ékszeres doboz a húgicának, esetleg szerszámosláda apának.

 

8. A meglepetés

Egy nagy doboz LEGO mindig tartalmaz pár építőelemet, amiről már azt hitted, rég elveszett, vagy nem is volt olyan neked. Elsősorban a régen használt, ömlesztve tárolt LEGO tartogat olyan meglepetéseket, amik aztán az egész napot képesek bearanyozni. Az ilyen dobozokban turkálni mindenek felett való élvezet!

10 dolog, amiért igazán szeretjük a LEGO játékait


9. Trendi

Egy LEGO-készlet vásárlásakor az ember nem érzi kényelmetlenül magát. Vannak játékok, amik után a gyermek ideig-óráig áhítozik, és ezért – bármennyire buta játék is az – kénytelen az ember szemlesütve beszerezni. Ám egy doboz LEGO mindig is a játékok királya marad, a gazdája és annak szülei is igazán büszkék lehetnek rá.

 

10. Tartós

A gyerekszoba különféle sarkaiban felejtett LEGO-elemek évek múlva is épp olyan használhatóak, mint új korukban, az idő nem tesz kárt bennük. Kedvenc gyerekkori figuránkat 15 év elteltével megtalálni a lakásfelújítás során olyan élmény, amely számtalan kedves emléket idéz fel, és talán még arra is rávesz, hogy felnőtt fejjel újra leüljünk a szőnyegre és önfeledten rakosgatni kezdjük egymásra a színes kockákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top