KönnyedÉn
Hirdetés

A stressz olyan természetes számodra, mint a levegő? Így oldd a feszültséget!

A munkahelyeden szorít a határidő, de még sehol sem tartasz? A gyerek különóráit alig tudod már észben tartani, és a házimunka is a te nyakadba szakad? Így enyhítheted a stresszt a mindennapokban!

Jó eséllyel a te napjaid sem a zen jegyében telnek, és a stressz, valamint az állandó rohanás nem ismeretlen fogalmak számodra. Íme, néhány tipp, amivel enyhítheted a feszültséget!

Figyelj a légzésedre!

Ha gyors stresszoldásra van szükséged, akkor kezdd el figyelni a légzésedet. Vonulj el 2-3 percre, akár a mosdóba, és vegyél mély lélegzeteket, közben pedig figyeld, ahogy a levegő beáramlik a tüdődbe, majd elhagyja azt. Lassan lélegezz, de ne a mellkasodból, hanem a hasadból, és ne kattogjon az agyad – helyette csak és kizárólag a légzésedre összpontosíts. Ez a légzéstechnika segít kicsit lenyugodnod, és ha döntési helyzetben vagy, könnyebben hozhatod meg a számodra jó döntést.

Használd a gyógynövények erejét!

Ha sok a stressz az életedben, akkor hívd segítségül a természet házipatikáját! A gyógynövények természetes módon segítenek enyhíteni a feszültséget, a szorongást és a feszített tempó miatt kialakult emésztési problémákat is. A citromfű enyhíti az idegeskedés okozta gyomorpanaszokat, és harmonizálja a vegetatív idegrendszert. A kamilla nyugtatja a gyomrot és oldja a görcsöket, a borsmenta az idegeinket és a gyomrunkat nyugtatja, valamint mérsékli a fájdalmat és a puffadást.

Mozogj!

A mozgás nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem tökéletes stresszlevezető is. Amellett, hogy a szervezeted könnyebben méregtelenít, feszesebb lesz a bőröd és erősebb az immunrendszered, a sport az idegrendszerednek, valamint a kedélyállapotodnak is jót tesz. Mozgás közben endorfin termelődik a szervezetedben, aminek hatására javul a kedélyállapotod, növekszik a stressztűrő képességed, és az alvás is pihentetőbb lesz. Fontos azonban, hogy a mozgást ne teherként éld meg, ezért válassz olyan mozgásformát, ami közel áll hozzád. Van, akinek az edzőtermi mozgás vagy a jóga a tökéletes választás, míg másnak egy hosszú séta vagy kerékpározás – a lényeg, hogy örömöd leld a mozgásban.

Figyelj az étkezésedre!

Ugye, te is hallottál már arról a mondásról, hogy azzá válunk, amit megeszünk? De nem csupán arra kell ügyelnünk, mivel tápláljuk a testünket, hanem arra is, hogy hogyan. Vagyis hiába eszel sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst, ha mindezt kapkodva teszed. Tény, egy-egy húzósabb napon nem feltétlenül van idő a nyugodt ebédre, de igyekezz úgy alakítani a napodat, hogy legyen legalább fél órád az étkezésre. Ha ezt nem tudod kivitelezni, könnyen hasfájás lehet a vége, ami az egész napodat megkeserítheti. Kerüld a puffadást okozó cukros ételeket, válassz teljes kiőrlésű gabonából készült tésztákat, pékárut, és naponta igyál meg minimum 2 liter folyadékot!

Az Iberogast vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest Alkotás u. 50. L.HU.MKT.CC.17.10.2019.2106.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top