KönnyedÉn
Hirdetés

Túlterhelted magad? Instant tippek, hogy kikapcsolj!

A feszített tempó, az állandó teljesítménykényszer és a rengeteg megoldandó feladat mindannyiunk számára megterhelő. Ha túlfeszítetted a húrt, így kapcsolhatsz ki!

Szeretnél mindent időben elvégezni, megoldani és mindent tökéletesen jól csinálni? Ha nem ismered a „nem” szót, könnyen túlvállalhatod magad, amire krónikus fáradtság, emésztési problémák és alvási nehézségek is felhívhatják a figyelmedet. Így szállj ki a mókuskerékből!

Vonulj el!

Szakíts magadra időt, még akkor is, ha az csak néhány percet jelent. Akár kora reggel, akár este, amikor már elcsendesedett a ház, adj magadnak fél órát, ami csak a tiéd. Feküdj be a kádba, gyújts meg néhány illatgyertyát, és kortyolj el egy csésze citromfű- vagy kamillateát, amik amellett, hogy nyugtatnak, az emésztésednek is jót tesznek. Fontos, hogy a bélrendszeredet is védd, hiszen a felfokozott, stresszes életvitel kéz a kézben jár az emésztési problémákkal, amik a hangulatodra és az egész napodra is rányomhatják a bélyeget.

Keresd meg, miben leled az örömöd!

Ha a munka és az otthoni teendők körül cikáznak a gondolataid, akkor itt az ideje annak, hogy saját magadat is beiktasd a teendőid közé, és hogy megtaláld, melyik az a tevékenység, ami közben teljesen ki tudsz kapcsolni. Lehet, hogy a festés, az agyagozás, vagy éppen az írás az, amiben megleled a nyugalmadat, és közben nem pörög az agyad. De ha úgy érzed, húzd fel a sportcipődet, és irány a természet! Szakadj ki a városi nyüzsgésből, és menj ki a legközelebbi parkba, erdőbe. Fontos, hogy találj egy olyan elfoglaltságot, ami közben teljesen ki tudod iktatni a mindennapi problémákat, és fel tudsz töltődni – ezzel a mentális és a testi egészségednek is jót teszel, és könnyebben veszed majd a mindennapok akadályait.

Lustálkodj!

A lustaság fél egészség – ha csak elméletben ismered ezt a mondást, jól teszed, ha a gyakorlatban is kipróbálod. Nem azt mondjuk, hogy dobd el minden teendődet, de találj a héten egy olyan napot, amikor szó szerint nem csinálsz semmit. Bevonhatod a családtagokat is, hogy segítsenek be a házimunkába, hogy tudj egy kicsit pihenni, vagy egyszerűen vegyél ki egy szabadnapot, és élvezd az édes semmittevést. Persze, ha jól esik, olvass egy jó könyvet, lapozgasd a kedvenc magazinodat, de a lényeg, hogy semmi olyat ne csinálj, ami a napi rutin része. Némítsd le a telefonodat, és egyedül egy emberre koncentrálj: magadra!

Az Iberogast vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest Alkotás u. 50. L.HU.MKT.CC.17.10.2019.2106.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top