1. Koktélparadicsom előkészítése (működik szőlővel is)
Két tányér közé tedd be a szemeket, majd nyomd össze finoman őket. Ha ezt megteszed, utána sokkal könnyebben tudod pont kettészelni a salátához való paradicsomot vagy a szőlőt, és nem borít be mindent a leve és nem fröcsköl szét.
2. Kivipucolás
Kanállal kanalazd ki a gyümölcs édes húsát, így nem lesz tiszta gyümölcslé a kezed.
3. Mangópucolás
Egy pohár szélénél húzd le a mangó húsát a héjától. Ez a leggyorsabb módszer!
4. Dinnyeevés kulturált módon
Nem fröcskölöd tele az arcodat a dinnye levével, ha így vágod le a szeleteket, amikor fogyasztod a gyümölcsöt.
5. A mandarinpucolás legegyszerűbb módja
Csak négy lépést kell követned, és máris hipergyorsan elkészülhetsz egy mandarin megpucolásával.
6. Gránátalma
Vágd meg a gránátalmát a tetején és az alján, majd a gyümölcs gerince vonalán vágd be egy kicsit és fogyaszthatod is. Ugye milyen egyszerű? És nem borít be mindent a piros lé.
7. Avokádófogyasztás
Ugyanúgy működik, mint a kivi.
8. Így nem szárad ki a tortád!
Vágd a hagyományos szeletelés helyett középen ketté a tortát. Vedd ki a szeletet, amit elfogyasztasz, majd tedd újra össze a tortát. Így nem száradnak ki a szélei.
9. Lime-facsarás a maximumon!
Ezzel a módszerrel minden egyes lime-cseppet ki tudsz nyerni a gyümölcsből.
10. Hagymapucolás sírás nélkül
Ha így kockázod fel a hagymát, nem fogsz könnyezni a művelet közben.
11. Répapucolás
Csak egy répapucoló kell hozzá, és néhány szakértő mozdulat. És ehhez nem kell szakácsnak lenned!
12. Articsóka előkészítése
Az elsőre bonyolultnak kinéző zöldséget sem lehetetlenség megszelídíteni.
13. Banán kettéválasztása
Ha így választod szét a banánt, nincs semmi maszatolás, és máris könnyebb az élet.
Forrás: distractify