Életmód

Randizhatunk, ha jógépű vagy

Ismerkednél olyan oldalon, ahol az számít, milyen számítógépet használsz? A Cupidtino randioldal kizárólag Apple-rajongóknak készült.
Az Apple “fanboyok” és “fangirlök” mindig is igen lelkesek és határozottak voltak rajongásuk tárgyát illetően. A termékeket hatalmas hype övezi, elég csak arra gondolni, mekkora érdeklődés vette körül az iPhone-t már jóval a megjelenése előtt. De ha ez nem lenne elég, akkor nézzük meg, hányan képesek a márkaboltok előtt, az utcán éjszakázni egy-egy kütyü megjelenése előtt csak azért, hogy az elsők között vehessék a kezükbe a legújabb Almát.

A randioldal készítői szerint természetesen nem csupán ez a rajongás köti össze az Apple-használókat. Ők úgy vélik, jóval több közös van a rajongókban: hasonló a személyiségük, az ízlésük, a stílus- és esztétika-érzékük, általában kreatív területen dolgoznak, és természetesen imádják a technológiát. Szerintük ennyi indok elég, hogy két ember találkozzon és egymásba szeressen, ezért hozták létre a Cupidtino oldalt.

 
Randizhatunk, ha jógépű vagy

 

A magyar fülnek elsőre viccesen ható név a Cupido és a Cupertino szóösszetételből ered, utóbbi annak a városnak a neve, ahol az Apple székhelye található.

A szájt júniusban indul, egyelőre még csak béta tesztelésre lehet feliratkozni. Aki ki akarja próbálni, annak meg kell adnia az e-mail címét, a nevét, és azt is, milyen almás kütyüt használ. A felsorolásban a Macbook, iMac, Mini, Mac Pro, iPhone és iPad szerepelnek, tehát egy mezei iPod (az Apple MP3 lejátszója) már nem is elég a feliratkozáshoz. Valamilyen szinten jogos a “kiközösítés”, hiszen a kész oldalt majd csak az Apple böngészőjével, Safarival lehet majd nézegetni, tehát kell hozzá a gép. Ám van olyan iPod, amiben van wi-fi és böngésző, tehát akár ez is szóba jöhetne.

 
Randizhatunk, ha jógépű vagy
 
Az oldalon egyébként a szokásos sablon társkereső oldalas adatok helyett testreszabott kérdések fognak szerepelni. Például nem azt kell megadni, milyen zenét hallgatunk, hanem hogy mi van a kedvenc iTunes lejátszási listánkban.

A béta tesztre a hírek szerint 12 ezren iratkoztak fel két nap alatt, és számos méltatást kapott különböző lapoktól, blogoktól. Még maga a rajongott cég is írt nekik, hogy ugyan hivatalosan nem támogatják őket, de szívesen nyújtanak nekik bármilyen technikai segítséget.

Ám nem mindenki ugrál örömében a hír miatt. A TechCrunch egyik bloggere szerint az Apple rajongók önmagukban is elég idegesítőek. Michael Arringtont zavarja a gondolat, hogy a rajongók további kis Apple rajongókat nemzenek, és egész rajongó családok jönnek majd létre. “A másik oldalon viszont így biztosítva van, hogy az Apple rajongók csak egymás közt randiznak, és nem terjesztik az Apple rajongói gént a teljes népesség körében. Szóval lehet, hogy mégsem annyira rossz ez az oldal.” – írja.

 
Randizhatunk, ha jógépű vagy

 

Az oldal készítői természetesen nem gondolják, hogy az Apple-rajongókon kívül nincs is élet. A Wall Street Journal információi szerint az egyik alapító, Mel Sampat például négy évig a Microsoftnál dolgozott, mielőtt Apple fanboy lett belőle. Ráadásul a barátnőjének is Microsoft Zune MP3 lejátszója volt, amikor találkoztak. (Felhördülés.) Az első ajándék, amit a lány Sampattól kapott, egy iPod volt.

Hiába, na, ilyenek ezek a rajongók!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top