Trend

Főállású nagyiból tavaszkirálynő

60. születésnapjára kapta magától a teljes átalakítást, Lakatos Márk és csapata pedig mindent megtett, hogy emlékezetes legyen a születésnap.
Nézd meg Lakatos Márk korábbi átalakításait!

Irénke igazi minden lében kanál, aktív örökmozgó nagymama. Most töltötte be 60. életévét, és a nagy nap alkalmából úgy döntött, itt az ideje, hogy a négy unoka mellett most egy kicsit magával is törődjön. Az örökös mosást, délutáni tanulást, főzést, takarítást egyetlen napra felcserélte egy átalakításra – végre hosszú idő után, ha csak egy kicsit is, csak róla szóljon minden.

Irénke kedvessége mindannyiunkat elsőre megfogott. Látszott rajta, hogy egész életében mások kívánságait leste, és kicsit zavarban is van nálunk, hogy ma egyetlen napra tényleg csak engednie kell a kényeztetésnek. Fekete hosszú szoknyájával, sárga, kötött mintás pulóverével ő az a hölgy, aki a sok házimunka mellett látszik, hogy még mindig szeret odafigyelni a külsejére, hogy korának megfelelően, ne túl feltűnően, de csinosan érkezzen hozzánk a szalonba.

További fázisfotókért kattints a képre
További fázisfotókért kattints a képre!

Új haj, új élet?

Csak a haja. Bizony – Irénke nagyot sóhajt –, a haja már nem a régi. Hiába próbál időről időre a helyi fodrászatban csinos, fiatalos frizurát varázsoltatni magának, mire otthon észbe kap, mindig egy kóc díszeleg a feje tetején. Viktor barátommal pontosan tudtuk, itt bizony vágni kell, mégpedig egy olyan frizurát, ami vidám, mindig mosolygós, fiatalos arcát kiemeli, az otthoni hajmosást követően is könnyen beszárítható, és természetes szőke színét visszaadja. Egy fül alá érő bobfrizurát álmodtunk meg neki, és legalább öt árnyalattal világosabb, egyenletes napszőke hajszínt. Irénke az úgynevezett tavasz típusú hölgyekhez tartozik. Ez a típus gyakran büszkélkedhet áttetsző, tiszta őszibarackbőrrel, másokat vidám aranyszín szeplőcskék ékesítenek. Nem ritka a rózsás arc. A tavasz típus haja lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, vörösesszőke vagy aranybarna, rézszín árnyalattal. Mi a világosabb lenszőkét választottuk Irénkének, mert napsugaras természetéhez ez állt a legközelebb.

Irénke sminkjét nem volt nehéz elkészíteni, egy olyan egyszerű, nappali sminket kértem a Clinique sminkeseitől az arcára, amit bátran hordhat később, az unokákat pesztrálva, osztálykirándulások örök kísérőjeként is. Az új hajszínéhez világos tónusú alapozót használtunk, illetve natúr barna szemhéjfestéket, ami éppen csak kiemeli szeme fiatalos ragyogását. Az ajkát élénkebb színű rúzzsal húztuk ki, ez a korosztály bátran használjon rúzst, kifejezetten elegánssá teszi a megjelenésüket.

Mínusz 10 év

A tavasz típust az időtálló elegancia és a kosztümök teszik ragyogóvá. Sok cikkünk kapcsán kérdeztétek, miért nem hétköznapi ruhákat próbálunk a hozzánk ellátogató hölgyekre. Irénkének is, mint mindenki másnak, azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek bennük, mik azok a formák, színek, amiket még nem próbáltak ki, és mik azok, amik átmenthetőek majd később a hétköznapi viseletekbe is. Irénkére két szett ruhát próbáltunk, a Marks and Spencer klasszikus angol eleganciáját kölcsönvéve egy fekete nadrágkosztümöt, amin a finom barack pliszé kitűnően kiemeli az új színeket, amit arca a hajszínével és sminkjével kapott. A második szett egyberuhájában, a szürke-fekete dressben a még mindig csinos, formás alakját szerettük volna megmutatni. Az ilyen testhezálló ruháknál nagyon fontos kellék negyven év fölött az alakformáló fehérnemű a Triumphtól, ami még az olyan kiváló alakú hölgyeknek is előnyös tartást kölcsönöz, mint Irénke.

A tavasz hölgyek az örök ifjúság és állandó megújulás asszonyai, akik újra meg újra képesek az átalakulásra. Irénke, maradj mindig ilyen tavaszi, friss és kedves!

A további fotókért kattints a képre.
A további fotókért kattints a képre.

1. szett:

Marks and Spencer fekete-szürke egyberuha
Mango balettcipő
Lauren Vidal bőrdíszítésű lánc
Lauren Vidaé fekete-ezüst karkötő
Triumph alakformáló body

2. szett
Marks and Spencer fekete nadrágkosztüm
Mango balettcipő
Lauren Vidal kiegészítők
Triumph alakformáló body

Lakatos Márkot a legtöbben a Megasztár első szériájából ismerik: ő álmodta meg a műsorban fellépő Állandó útkeresőből csábító vörös démontehetségek arculatát, s újító szellemiségével, illetve kissé különc személyiségével új színt hozott a televíziózás világába.

Sok idő eltelt azóta, ám Márk mit sem változott: igazi egyéniség, kísérletező kedvű művész, aki számára a divat csak ürügy arra, hogy mindazzal foglalkozzon, ami érdekli, legyen szó filmművészetről, jelmeztervezésről, címlapfotózásról, műsorvezetésről vagy bármi másról.

Ha valaki, hát Lakatos Márk tényleg színes egyéniség: egyszer óriási költségvetésű produkciók professzionális stylistja, máskor Fluorita Luxként csinál magából bolondot a világhálón. Néha halk szavú és komoly, néha pedig kissé lobbanékony és szeszélyes.

Ebben a könyvben pedig leginkább olyan, mint egy régi, jó barát, akivel őszintén megoszthatjuk a kinézetünkkel, az öltözködésünkkel kapcsolatos aggodalmainkat. Ráadásul Márk nemcsak bölcsen meghallgat bennünket, hanem tudásával és tanácsaival tényleg segít, hogy jobban érezzük magunkat

 Mert igenis jó nők vagyunk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top