Laktózérzékenység

Könnyű laktózmentes receptek

A laktózérzékenység ma már szerencsére nem jelenti azt, hogy teljes tejmentességre ítéltettünk. Az intolerancia kezelése azonban csakis pontosan összeállított diétával és a fontos laktáz enzim pótlásával lehetséges. Ez folyamatos odafigyelést és átgondolt, tervezett étrend kialakítását teszi szükségessé. Ezzel együtt, semmiképp ne mondjunk le kedvenc italainkról, desszertjeinkről, hiszen ezek laktózmentes és alternatív termékek felhasználásával is elkészíthetőek.

Kora őszi turmix
A szomorkás, esős időben is energia- és vitaminfröccsöt adhat a szervezetünknek egy finom, gyümölcsös turmix. A kalciumpótlásról már nem is beszélve…Ez a kora őszi turmix 10 perc alatt elkészíthető, és két fő számára is elég lehet a napindításához. A turmixhoz szükségünk lesz 4 darab szilvára, 1 őszibarackra, 10-20 szem áfonyára (vagy más bogyós gyümölcsre), 1 deciliter vízre, 2 deciliter laktózmentes tejre és ízlés szerinti mézre.

Könnyű laktózmentes receptek

A darabolt, magozott szilvákat és a hámozott barackot egy mély edénybe öntjük. Az edényt feltöltjük a vízzel és a laktózmentes tejjel, valamint ízlés szerint mézzel édesítjük. Az alapanyagokat botmixerrel összeturmixoljuk. Ha kész, leszűrjük, hogy a szilva héjdarabkáitól megszabaduljunk.

Tejmentes ananászfagyi
A fagyi kicsik és nagyok kedvence, és akkor sem kell lemondanunk róla, ha laktózérzékenység miatt egyébként mellőzzük a tejtermékeket. Készítsünk elő 250 milliliter laktózmentes kókuszitalt és 40 milliliter cukor- és laktózmentes mandulaitalt. Szükségünk lesz még 50 gramm cukorra, pár csepp narancslikőrre (Cointreau), 200 gramm ananászra (egy kisebb ananász megpucolva, felkockázva), illetve a tálaláshoz további 50-100 gramm ananászra.

Könnyű laktózmentes receptek

Az összes alapanyagot egy mély tálban botmixerrel összeturmixoljuk. Műanyag dobozban lezárva a mélyhűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva elővesszük a dobozt és botmixerrel beleturmixolunk. A fagylaltot visszatesszük a mélyhűtőbe, majd 2-3 óra múlva megismételjük a turmixolás folyamatát. Ezután hagyjuk megfagyni, fogyasztás előtt pedig friss ananásszal tálaljuk.

Ha pedig nincs időnk laktózmentes süteményt sütni, de mégis vágynánk valami édességre, elég a legközelebbi boltig jutni, ahol a sárga-lila csomagolást kell csak keresni a Pöttyös termékek között. Natúr ízben és megszokott minőségben elérhető a laktózmentes Túró Rudi, hogy senkinek ne kelljen lemondania a desszertről.

Könnyű laktózmentes receptek

Forrás:

https://laktozerzekeny.hu/laktozmentes-receptek/kora-oszi-laktozmentes-turmix/
https://laktozerzekeny.hu/laktozmentes-receptek/ananaszfagyi-tejmentesen/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top