Laktózérzékenység

Őszi laktózmentes receptek

A nyár elmúltával magunk mögött hagyjuk a pihenéssel töltött pillanatokat, és visszatérünk mindennapi életünk sürgő forgatagába. A feszített munka és az állandó rohanás a laktózérzékenyek számára különösen nagy kihívást jelenthet, hiszen diétájukat ekkor is be kell tartani.

Szerencsére ma már számos laktózmentes termék vásárolható meg, amelyek kiválóan alkalmasak arra is, hogy finomságokat készítsünk belőlük, így nem kell lemondani a változatos étrendről. A szabadidőnket sem kell hogy felőrölje az ételek elkészítése, hiszen rengeteg izgalmas recept áll rendelkezésre, hogy gyorsan ízletes ételkölteményeket kreáljunk.

Ezek közül szemezgettünk:

Napindító kókuszos kuszkusz
Egy hideg, álmos, esős  őszi hajnalt is bearanyozhat, ha kiadós reggelivel kezdjük a napot. Ehhez a kókuszos kuszkusz ideális választás lehet. Hozzávalóként szükségünk van 5 dkg kuszkuszra, 3 dl felforralt kókuszitalra, 6-7 dkg szárított áfonyára, 3-4 evőkanál kókuszreszelékre, 1 mokkáskanál vaníliakivonatra vagy fél tasak vaníliás cukorra, valamint 2 evőkanál mézre.
A kuszkuszt egy mély tálba helyezzük, amire rákerül a felforralt kókuszital. Ehhez hozzáadjuk a szárított áfonyát, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Ezt követően, ha a kuszkusz jól megszívta magát, hozzákeverjük a mézet, a vaníliát és a kókuszreszeléket. A gyors reggelit kis tálakban adagoljuk.

Őszi laktózmentes receptek

Melengető csicsókaleves
Az egyre hűvösebb napokon jólesnek a finom, forró levesek, mint amilyen ez a csicsókaleves. A laktózmentes csicsókaleves elkészítéséhez 1 kg csicsókára, 1 fej vöröshagymára, 1 evőkanál laktózmentes margarinra, valamint 1 dl laktózmentes tejszínre és zöldségleves-alaplére van szükségünk. A levest sóval és borssal ízesíthetjük.

A csicsókát meghámozzuk, majd feldaraboljuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A laktózmentes margarint egy lábasban megolvasztjuk, ezt követően üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csicsókát, összeforgatjuk és nagyjából 2 percig pirítjuk. A pirított csicsókát felöntjük az alaplével annyira, hogy éppen ellepje. Amint ezzel megvagyunk, megsózzuk és borsozzuk, majd közepesnél kicsit nagyobb lángon főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk és visszatesszük a tűzhelyre, ahol felöntjük a laktózmentes tejszínnel. Miután egyet “rottyantunk” rajta, már kész is a leveskülönlegességünk, amit forrón tálalunk.

 

Őszi laktózmentes receptek

A finom laktózmentes ebéd után egy könnyű desszert is jólesik, természetesen szintén laktózmentes formában. Ilyen a Pöttyös legújabb terméke, a laktózmentes Rudi, ami a megszokott minőségben, natúr ízben érhető el, hogy ne kelljen lemondani senkinek hazánk kedvenc édességéről.

Őszi laktózmentes receptek

Forrás:
https://laktozerzekeny.hu/laktozmentes-receptek/kokuszos-kuszkusz-szaritott-afonyaval/
https://laktozerzekeny.hu/laktozmentes-receptek/csicsokaleves-laktozmentesen-elkeszitve/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top