A finomabbnál finomabb koktélok eredete állítólag több ezer éves, a leletek szerint Mezopotámiában már kevertek koktélokat sörbőr, almaléből és mézből. A fénykorát a 19. század Amerikájában élte a koktélozás, számtalan italt álmodtak meg akkor, változatos összetevőkből. Az édes amerikai álomból a szesztilalom ébresztette fel a kontinenst, na meg a mixereket: utóbbiak munka híján Európa felé vették az irányt, és hozták magukkal a koktéljaik receptjeit is. Manapság a föld minden szegletében kevernek ilyen italokat a változatosságot kedvelő fogyasztók nagy örömére. Olyan koktélrecepteket hoztunk, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni.
Frissen üdítő mentás ananász
Hozzávalók
- 4 dl ananászlé
- 3 dl szódavíz
- 1 citrom kifacsart leve
- fél lime fölszeletelve
- friss mentalevelek
Öntsd az ananászlébe a szódát és a kifacsart levet, majd töltsd meg a koktélos poharat jégkockákkal. Mehet rá a keverék, majd friss mentalevelekkel és lime-karikákkal díszítheted.
Szuper finom gyümölcsálom
Hozzávalók
- 4 dl ananászlé
- 3 dl meggylé
- fél liter gyömbér üdítő
- magozott meggy
- ananászkockák
- jégkocka
- lime-szeletek
Öntsd össze a gyümölcsleveket és az üdítőt, töltsd a mixet egy nagy kancsóba. Add hozzá a gyümölcsöket is. A kész keveréket oszd szét jéggel teli poharakban, díszítésként jöhetnek a lime-karikák.
Körtés dinnyekoktél
Hozzávalók
- 2 körte
- fél sárgadinnye
- kevés friss gyömbér
- 15 ml eperlé
- 0,4 dl körtepálinka – aki alkoholosan szereti
Turmixold össze a körtét, a dinnyét és a leheletnyi gyömbért. Ha alkoholosan szereted, öntsd a körtepálinkát magas, hűtött pohárba, majd add hozzá a gyümölcsturmix-keveréket. Jéggel hűtheted, körtével, dinnyével díszítheted koktélt.
Édes hűsölés
Hozzávalók
- 1 liter ananászlé
- 2 dl áfonyalé
- 2,5 dl vodka – opcionális
- ananászszeletek
Ugyan elsősorban az alkoholos változata az elterjedt, akik nem szeretnének hozzá vodkát tenni, nyugodtan kihagyhatják. Az elkészítése nagyon egyszerű, a hozzávalókat mixeld, töltsd jégkockákra, hűtött poharakba. Ananászszeletekkel díszítheted.
Egy nap a paradicsomban koktél
Hozzávalók
- 0,6 dl rum
- 1 dl áfonyalé
- 1 dl mangólé
- 0,3 dl banánlikőr
- 0,3 dl eperlikőr
Keverd össze alaposan az összetevőket – a legjobb ehhez egy shaker. Ha készen vagy, jéggel teli pezsgőspohárban kínáld az italt, amely egészen biztosan nagy sikert fog aratni. Gyümölcsökkel díszítheted.
Kapcsolódó
Sárgadinnyés szuper nyári koktél, amit ki kell próbálnod
5 jéghideg nyári koktél, amit ki kell keverned
Így készül a tejkaramellás ínyenc koktél