Last minute nyár
Szponzorált tartalom

5 dolog, amit imádnak a tinik a nyaralás alatt

Nem kevés vígjáték témája a filmtörténetben a családi vakáció tinédzserekkel. Tényleg nem egyszerű műfaj, ha nem tudjuk, pontosan mit is szeretne a gyermekünk.

A francia vígjáték, a Hanta-palinta az egyik kedvencünk a témában, ahol a Gérard Depardieu kamasz lányát játszó Véro büntetésként éli meg, hogy édesapjával kell a mauritiusi nyaralást töltenie.

Egy tinédzser igényeit felmérni és gondolatait átlátni persze nem egyszerű. Az angliai Cosmos utazási cég éppen ezért tinédzsereket kérdezett meg arról, mi is fontos számukra egy családi nyaralás során, mi az, amit igazán szeretnek csinálni. A nagyon összetett témáról a The Guardian magazin írt összefoglaló cikket, amelyben kitértek a tinédzserek legfontosabb elvárásaira, ami a nyaralást illeti.

Ennek alapján a 15 és 17 év közötti korosztály a következő dolgokat szereti a nyaralás során:

  1. A szabadság érzése, hogy eldönthessék, hogy tényleg részt akarnak-e venni egy programon, vagy sem.
  2. Vásárolgatás, és az „alkoholmentes diszkók” felkeresése felnőtt bárokban.
  3. Saját kulcs a hálószobához.
  4. Utazási akciók, amelyek lehetővé teszik, hogy a legjobb barátjuk/barátnőjük is velük tartson a családi nyaralásra.
  5. Aktivitás, vagyis legfőképp vízisí és bungee-jumping.
aquapark tini nyaralas hajduszoboszlo

A hajdúszoboszlói Aquapark csúszdái madártávlatból (Fotó: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor)

A felmérést végző cég egyik vezetője, Danny Talbot szerint a kamaszok a legkifinomultabb fogyasztók táborába tartoznak. Nagyfogyasztók, ami a médiát illeti, érdeklődésük nagyon színes és tág, és bár a felnőttlét határa fele kacsingatnak, még mindig igénylik a biztonságot.

Nem reprezentatív felmérés

A cég 12 és 17 év közötti fiatalokat kérdezett meg arról, hogy mi a legfontosabb számukra a nyaralás során. Mit élveznek a legjobban? Egyértelműen kiderült, hogy összességében a vízi sportok viszik a pálmát, az izgalmas medencék, a vízipóló vagy éppen a banánhajó. Volt, aki felvetette, hogy ha tökéletesen izgalmasak az üdülőn belül a programok, miért kellene egyáltalán elhagyni a szállást?

A 12 és 14 év közötti korosztálynál a stranddiszkó, a grillezés, a röplabda, na és persze a gyakran említett vízi sportok viszik el a pálmát. Szülői szempontból problémásabbak persze a nagyobb kamaszok, akiknél a függetlenség a jelszó. Ők a külön, csakis a saját korosztályuknak szánt és tervezett programokra szavaznak. Az olyan túrákat szeretik, ahol vásárlásra van lehetőség a helyi városokban, az alkoholmentes zónának számító diszkók és csúszdaparkok pedig szintén az úti célok és a program részei. A saját kulcs akkor is fontos számukra, ha a szülőkkel egy szobában, apartmanban vannak. De nagyon fontosnak tartják az extra kedvezményeket, amelyek segítségével a legközelebbi barátjuk is velük tarthat a nyári kalandokon.

Szuper ciki kategória

Ugyanígy számít a hangvétel is, vagyis az, hogy őket is felnőtt számba vegyék. Ami viszont feketelistán van, az bármi, ami arra utal, hogy családi vagy csoportos nyaraláson vesznek részt. Idesorolva a közös pólót vagy baseballsapkát, amit kifejezetten cikinek tartanak.

A másik lelombozó nyári program számukra a kötelező szórakoztatás, vagyis a csoportos animáció, amit túlságosan kontrolláltnak éreznek, és nyomasztja őket, hogy elvárják tőlük a vadidegenekkel való szinte azonnali barátkozást, szereplést.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top