Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Magyarország 8 legszebb kirándulóhelye, ahova el kell látogatnod még a nyáron

Csodaszép kirándulóhelyek, ahova érdemes ellátogatni a családdal és a barátokkal! Töltsétek aktívan a nyár utolsó napjait és köszöntsétek vidáman az őszt!

1. Várgesztes

A Vértes-hegység északnyugati csücskében, Tatabányától 17 km-re található Várgesztes, a tökéletes hely az olyan túrázóknak, akik könnyed sétára vágynak. A várgesztesi vár tövében pihenőhely, a várfalak között pedig egy retró hangulatú turistaszálló is található, ami tovább emeli a hely hangulatát. 

Fotó: Pro Vértes

2. Gemenc

A kisgyermekes családok egyik kedvenc kirándulóhelye a Gemenci-erdő, de a különleges természeti környezet a fiatalokat és az időseket is egyformán lenyűgözi. Magyarország legnagyobb ártéri erdeje mintegy 30 kilométer hosszan húzódik a Duna nyugati oldalán. A gőzvontatású nosztalgiavonat a gyerekek számára nyújt feledhetetlen időtöltést, de a vadlesők számára is kihagyhatatlan a Gemenci-erdő.

3. Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy a Bükk egyik legszebb, legjobban kialakított része. Az itt található Szalajka-patakban él a sebes pisztráng, és a patak forrásai közt található országunk egyik legszebb természeti látványossága, a Fátyol-vízesés is. A völgyön átmegy a Szilvásváradi Erdei Vasút, a vadasparkban pedig muflonokat és dámszarvasokat csodálhatunk meg.

4. Sümegi vár

A Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővára, önmagában is nagy élményt nyújt, de messze földön híresek a vár tövében tartott, középkori hangulatot idéző lovas játékok. Ezek részeként spanyol lovas bemutatót, ügyességi fegyverbemutatót valamint lovas-gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a közönség.

5. Aggteleki-cseppkőbarlang

A szlovák határ közelében található kirándulóhely a Baradla–Domica-barlangrendszer része. Az Aggteleki Nemzeti Parkban fekvő barlang monumentális cseppköveit meglehetősen hűvös körülmények között nézhetik meg az erre látogatók. A túrára mindenképpen érdemes meleg felsőt vinni!

6. Őrség

Az ország nyugati határánál található vidékre egyszer egy évben kötelező ellátogatni. A szállásként is funkcionáló régi parasztházak hangulata hamar magával ragadja az ide utazókat. A látnivalók sorából nem szabad kihagyni a veleméri templomot, a szalafői Pityerszert vagy a kisvasutat. A Kerka-völgyben közlekedő vasút festői tájakon szállítja utasait, nemcsak a gyerekeknek ad maradandó élményt. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és „bakancsos” turistaútvonal is csatlakozik.

7. Mátra

Az Északi-középhegységhez tartozó Mátrában található hazánk két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes-tető és a Galya-tető, melyeket friss levegőjük miatt ősszel is érdemes megmászni. A környéket remek túraútvonalak, valamint a számos vár (Fehérkő vára, siroki vár, Kanázsvár) miatt is megéri felkeresni. Akik viszont kevésbé szeretnek túrázni, bőven válogathatnak a wellness- és gyógyfürdők közül. Hazánk 22 borvidéke közül a második legnagyobb a mátrai. Ha arra járunk, érdemes megkóstolni a nemzetközi szinten elismert olaszrizlinget, hárslevelűt, traminit vagy szürkebarátot.

Fotó: turistamagazin.hu

8. Dobogókő

Dobogókő a Pilis szívében, a Duna–Ipoly Nemzeti park területén található, a Pilis egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Klimatikus gyógyüdülőhely, téli–nyári kiránduló- és síközpont, zarándokhely, ahol számtalan meditációra alkalmas hely található. Dobogókő kilátóiból pedig az ország egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top