Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Varázslatos magyar falvak, amiket látnod kell még a nyáron

Tudod, melyik az a magyar falu, amelyik egyetlen magyarként szerepel az UNESCO világörökségi listáján? Na és azt, hogy melyik falu Magyarország legmagasabban fekvő települése?

Ha mesés helyekre vágysz, elérhető közelségben, és szeretnél változatos tájakban gyönyörködni, jobbat ki sem találhatnál, mint hogy meglátogass néhány igazán csodás kicsi magyar falut, ahol eddig nem jártál. Szerencséd van, az ország számos távoli pontján találsz olyan települést, ahová legalább egyszer érdemes elmenni, így ha nincs kedved hosszú órákat utazni, akkor is biztosan akad látnivaló elérhető közelségben. Hoztunk néhány ötletet, ezek közül is válogathatsz.

Hollókőról biztosan hallottál már. A település Magyarország egyetlen olyan faluja, amely rajta van az UNESCO világörökség-listáján. A Nógrád megyei palóc falu varázslatos, tradicionális építészetéről híres, olyan páratlan gyűjtőhelye a 20. századot megelőző falusi életnek, aminek az egész világ a csodájára jár. Az eredeti állapotban megmaradt épületeket felvonultató falu máig lakott település, lakói hagyományőrzők.

magyar falu

Fertőrákos az egyetlen olyan magyar község, amelyet városfal övezett, sőt ezenfelül püspöki palotája is volt. A világörökség részét képező Fertő–Hanság Nemzeti Park egyik jelentős települése Győr-Moson Sopron megyében található. Azért is érdemes oda ellátogatni, mert a történeti és művészeti emlékei révén kiemelkedik a legtöbb falu közül.

Ha a Balaton környékén keresgélsz, térj be Buzsákra, a Somogy megyei települést a Balaton déli részénél, az M7-es autópálya közelében találod. Az apró falut kevesen lakják, alig több mint ezren. Sok külföldi vásárolt házat ott mostanában ott, szépen felújított porták árulkodnak erről. Persze nem ez a fő látnivaló, a mesés táj magáért beszél.

Magyarország legmagasabban fekvő települése Mátraszentimre. A Mátra hegység szívében lévő település lakói régen üvegfúvással foglalkoztak, ennek emlékét máig őrzi a mátraszentimrei üveghuta. Aki Mátraszentimrére látogat, ne hagyja ki a Szlovák Tájházat és a fallóskúti szentkutat sem.

A festői szépségű Zebegény az egyik leghangulatosabb Duna-parti település, ahol a Börzsöny és a Duna mesés látványa minden látogatót elvarázsol. A hangulatos sétáknak tökéletes helyszínt adó falu egyik központi látnivalója a Kós Károly tervezte temploma.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top