Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Vajon a te gyermeked anyás, vagy inkább apás?

Ha nem vagy biztos a válaszban, most megtudhatod, hogyan derítheted ki nagyon egyszerűen.
Vajon a Te gyermeked anyás vagy inkább apás?


A kínos kérdés

Nyilván Ti sem szeretitek, ha az ismerősötök megkérdezik a gyermeketeket, hogy “kit szeretsz jobban, apát vagy anyát?”. De ettől még biztosan ott bujkál bennetek is a kíváncsiság – tényleg, melyikünket? Persze normális esetben egy gyermek mindkettőtöket nagyon szeret, tehát versenyről semmiképp sem beszélhetünk.

Akkor is tudni akarom!
Kérd meg, hogy rajzoljon egy olyan képet, amin egy ház van. Reméljük, rajzol fölé Napot is – valójában ez a kulcs. Ugyanis ha képzeletben elfelezed a lapot, és a Nap a rajz jobb oldalára esik, akkor gyermeked bizonyos rajzelemzési elvek alapján anyás, ha viszont a bal oldalra, akkor inkább apás.

Valójában mindennek két oldala van
Igen, annak is, hogy a gyermeked anyás vagy apás. Akármelyik szülős is a kicsi, jobban ragaszkodik hozzá, mint a másikhoz, éppen ezért negatív élményként éli meg a leválást. Csakhogy pont azok a gyermekek válnak anyássá, vagy éppen apássá, akiknek az adott szülője válik le róluk nehezebben. Ezért mondhatjuk ki, hogy a leválási probléma két embertől függ: a gyerkőctől és a hozzá jobban ragaszkodó szülőtől.

A szülői ragaszkodásnak olyan oka is lehet, hogy az adott szülő nem tudja, vagy nem akarja másfelé kimutatni az igazi érzelmeit – sőt sokaknak ez az egyetlen módja, hogy ki tudják élni pozitív érzelmeiket. Ilyenkor hirtelen azon vehetjük észre magunkat, hogy szívünk minden szeretetét kizárólag a gyermekünkre zúdítjuk… és bizony, néha ez már sok is tud lenni.
Bizonyos korban – bármilyen nehéz is – muszáj lesz odafigyelned arra, hogy kicsit kevesebbet legyél a gyermekeddel, és kicsit kevésbé intenzíven éld meg az érzéseidet, mert neki így lesz könnyebb elfogadnia azt a helyzetet, ha majd nem leszel mellette. Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal szüntess meg minden kapcsolatot vele, dehogyis – az együtt töltött idő, az együtt játszás és a vidám pillanatok továbbra is a legfontosabbak. Mi csak arra hívtuk fel a figyelmedet, hogy ne maradjatok egész életetekre összeragasztva 🙂

Fedezd fel gyermeked kreativitását, és játssz velünk nagyszerű Nesquik ajándékokért

 

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top