Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Tej és én – ismerd meg a kakaó legjobb barátját, a tejet

Mindössze három betű, mégis mennyi minden van benne, és mindannyiunkat rengeteg élmény fűz hozzá – nézzük csak meg egy kicsit bővebben, miért is szeretjük, és miért is szerethetjük ennyire a tejet.

A kiegyensúlyozott étrend fontos szereplője, avagy röviden: a TEJ
A tej nagyszerű energia-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás, ezért kiemelkedően fontos szerepe van táplálkozásunkban. A benne található teljes értékű fehérjék megfelelő arányban tartalmazzák az összes olyan esszenciális aminosavat, amelyeket szervezetünk önmagától nem képes előállítani. Ezek az értékes fehérjék elengedhetetlenek többek között csontjaink és izmaink fejlődéséhez és regenerálódásához.

Kitűnő kalciumforrás az erős csontokért

Tej és én – ismerd meg a kakaó legjobb barátját, a tejet

Tudtad, hogy a tej annyira szuper kalciumforrás, hogy 1 pohárnyi belőle (2 dl) akár a napi kalciumbevitel 25-30%-át is biztosíthatja – életkortól, nemtől függően? Ez igen jelentős segítséget jelent a megfelelő csontozat és fogazat képzéshez és épségének fenntartásához. És akkor még nem is beszéltünk a kakaóról – a NESQUIK például az egyik olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított kakaóitalpor, amely kiegészíti a tej természetes összetevőit, így növeli a reggeli étkezés tápértékét, hozzájárul a napi szükséges folyadékbevitelhez, és nem utolsósorban ízletes is. 🙂

Figyelj oda a zsírtartalomra!
Hazánkban alapvetően három különböző zsírtartalmú tejet forgalmaznak: 1,5%, 2,8% és 3,6% zsírtartalmúakat, és néhány éve a boltok polcain már találkozhatunk kifejezetten alacsony, 0,5% zsírtartalmú tejjel is. A különböző zsírtartalmú tejeknek természetesen az energiatartalma is eltér, minél zsírosabb, annál kalóriadúsabb a tej. Ezért tejvásárláskor az energiaegyensúlyra való odafigyelés jegyében figyelj oda a zsírtartalomra is.

Fedezd fel gyermeked kreativitását, és játssz velünk nagyszerű Nesquik ajándékokért

 

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top