Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Játszva tanulni – tippek gyermekünk játékos tanításához

A gyermekek manapság jóformán előbb tanulják meg kezelni az érintőképernyőt, minthogy kimondanák első szavaikat. Sok szülő fél attól, hogy gyermekük túl hamar nyúl ilyen eszközökhöz, emiatt van, hogy meg is tiltják az okoseszközök használatát. Azonban szinte elkerülhetetlen, hogy a gyerekek is nyomkodni akarjanak, ha közben anya és apa kezében folyton ott figyel a tablet és az okostelefon. Nem kell megijedni, hasznosan is eltelhet a képernyő előtt töltött idő – ezt bizonyítva gyűjtöttünk össze pár fejlesztő alkalmazást a kicsiknek, amelyek közös játékos tanulásra adnak lehetőséget.
Játszva tanulni – tippek gyermekünk játékos tanításához


Beszédkészség fejlesztése – Hedgehog Academy

A Hedgehog Academy szuper játéka az iskolára készülő gyermekek számára ajánlott a beszédkészség fejlesztésére. Az applikációban a feladványok olyan képsorozatokból állnak, amelyek valamilyen történetet mondanak el, a feladat: megtalálni a helyes narratív, illetve logikai sorrendet. Ok-okozati, idő- és térbeli kapcsolatokat kell felfedezni képek vizsgálatával, amely a koncentrációt és a következtetőképességet fejleszti. A játék akkor lesz igazán hasznos, ha a gyermekünk közben elmondja nekünk, miért úgy rakta sorba a képeket, ahogy – így ugyanis a képeket, rajzolt történeteket szavakká, mondatokká alakítja át.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hedgehogacademy.sequencesfree&hl=en


BOOKR Kids

A Forbes, a HVG és a Könyvesblog ajánlása szerint a BOOKR Kids forradalmasítja a meseolvasást, hiszen mesekönyv, hangoskönyv, animáció és játék is egyben. Válogassatok a számtalan klasszikus és modern interaktív történet közül, majd olvassátok-hallgassátok a tableten vagy okostelefonon.

https://www.bookrkids.hu/

Madárszó
A Madárszó a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a MOME és a BME által kigondolt alkalmazás a zenei készségfejlesztést tűzte ki célul. A gyerkőcök a játék segítségével a zenei memóriát, a hallást és a kottaismeret alapjait sajátíthatják el. A játékban egy madárcsaládot kell egy ötsoros távvezetékre ültetni, így ösztönözve a madarakat éneklésre. A madarakat úgy kell elhelyezni, hogy egy előzőleg hallott-látott dallamot kottázzanak le.  

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.android.bme.innolearn.birdgame

Fedezd fel gyermeked kreativitását, és játssz velünk nagyszerű Nesquik ajándékokért

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top