Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Rengeteget tanulhatunk gyermekeinktől

Sokan azt hisszük, hogy az anyaság a folyamatos tanítással jár együtt, hogy felkészítsük gyerekeinket a nagybetűs életre. Emellett azonban, ha odafigyelünk és nyitottak vagyunk, rengeteget tanulhatunk gyermekünktől türelemről, stresszkezelésről, nyitottságról. Az alábbiakban három történetet mutatunk be, ahol szülők tanultak a kicsiktől, nem kicsit.

István (45) és Bálint (8)

A stresszes mindennapokban igazi kincs, ha találunk valamiféle rituálét, ami megnyugtat, kikapcsol. Én a kisfiamtól lestem el az egyik legjobb ötletet. Az iskolában zongorázni kezdett tanulni, mivel a nappalinkban is van egy díszes darab, és észrevettem, hogy amikor bármi felzaklatja, vagy konfliktusba kerül a bátyjával, rögtön beszalad a hangszerhez, ami pár perc után teljesen lenyugtatja. Én is beiratkoztam azóta zongoratanárhoz.

Rozália (34) és Juli (6)
A lányomnak köszönhetően sokkal nyitottabb vagyok az új dolgokra. A gyermeki spontaneitás nagyon sok örömöt és kalandot hozott az életembe. Nem kell mindent előre pontosan megtervezni, tudni kell élvezni a kiszámíthatatlanságot is. Nemrég egy este a kertben sátraztunk, mert miért ne.

Kata (38) és Alina (11)
Mindig is türelmetlen voltam és kapkodós, akár kicsi, akár nagy dolgokról volt szó. Alig bírtam kivárni a karácsonyt kiskoromban, felnőttként pedig a hétköznapokban is heves voltam. Amióta anya lettem, ez fokozatosan változott, átalakult. Kislányomtól türelmet és fegyelmet tanultam, legyen szó arról, hogy össze kell raknunk egy játékot, vagy arról, ha oda kell figyelnem rá. Jobb ember lettem tőle és ezt csak neki köszönhetem.

Rengeteget tanulhatunk gyermekeinktől

Fedezd fel gyermeked kreativitását, és játssz velünk nagyszerű Nesquik ajándékokért

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top