Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Elő a dinnyével!

Most, hogy javában tombol a nyár, beindult a dinnyeszezon. Imádjuk is rengetegen ezt az óriási, zöld héjú, piros húsú, lédús finomságot. De azt már kevesebben tudjuk, hogy egy dinnyét nemcsak felszeletelni és behabzsolni lehet, hanem elképesztő műalkotásokat is ki lehet hozni belőle – csak egy kis türelem és képzelőerő kell hozzá.
Elő a dinnyével!

Egy kicsi kés, és nemsokára kész

Bizony, ez a kis szerszám csodákat képes művelni egy dinnye felületével – kis kés biztosan van a ti háztartásotokban is. Csak arra kell figyelned, hogy a faragás mélységétől függően, megfelelően használd ki a dinnye héja és húsa nyújtotta különböző színárnyalatokat.

És nincs megállás

Jöhetnek a szebbnél szebb virágköltemények, arcfaragások, tájképek, csak a képzeleted szab határt. Ha szeretnéd, akár ajándékba is viheted például egy ebédmeghívásra – nagy sikert fogsz aratni, az biztos!

Elő a dinnyével!

Csak kevés időd van, vagy nem vagy elég türelmes, de mégis szeretnéd meglepni otthon a lurkókat? Nem probléma, már mutatjuk is Neked a pikk-pakk elkészíthető, tányérból előugró dinnyecápát!

Természetesen az a legjobb a dinnyefaragásban, hogy együtt is faraghattok a gyerekekkel, akár több dinnyét egyszerre. Vagy ha inkább nem adnál még a kezükbe kést, akkor is könnyedén formálhatod úgy a művet, ahogy ők kérik – például a gyerkőcöd elő is rajzolhatja a dinnye héján, hogy mit szeretne. Így mindenképpen közös lesz az alkotás öröme.

 

Elő a dinnyével!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top