Mindennapok

10 segítő tipp, ha depressziós a párod

Ha a párunk valamilyen betegségben szenved, az hatással van ránk is. Egy krónikus állapot befolyásolja a hangulatunkat, a mindennapjainkat, a magánéletünket. A sok kór közül most a depresszióval foglalkoznék egy kicsit részletesebben.

Aki depressziós, annak bezárul a világ. Nincs többé kedve a másikhoz, magányra vágyik, súlyos esetben öngyilkosságot követ el.

Párja folyamatosan szenved és szorong ettől a helyzettől, esetleg azon rágódik, ő mit ronthatott el, vagy hogyan segíthetne. Nagyon nehéz élethelyzet ez, külső segítség nélkül szinte lehetetlen kilábalni belőle.

M is pontosan a depresszió és hogyan ismerheted fel? Tudd meg a Párbaj blogról!

10 segítő tipp, ha depressziós a párod

Mit tehetünk, hogyan segíthetünk magunkon vagy a párunkon?

Fontos tudni , hogy lehet, és kell is küzdeni a depresszió ellen. Lehet ugyanis enyhíteni a betegség megnyilvánulásának erősségén.

A hangulatzavarok a legeredményesebben kezelhető mentális betegségek közé tartoznak!

Íme néhány  tipp, mire figyeljünk:

1. Ne maradjunk egyedül – ne hagyjuk egyedül! A családtagok, a barátok jelenléte gyengíti a depressziót.

2. A kognitívviselkedés-terápia kifejezetten hatékony e kórral szemben.

3. A mozgás, a sport a stresszesebb időszakokon képes átlendíteni mindkét felet.

4. Használjuk, tornáztassuk az agyunkat! Olvassunk! Az éberség a bűntudat és a félelemérzet ellenszere.

5. Fogadd el a betegségedet – fogadjuk el párunk betegségét! Ha szembe mersz vele nézni, fél siker, ezáltal elkezdheted kontrollálni!

6. Tudatosan próbáld magad jól érezni! Egy jól sikerült nap úgy olvasztja fel a depressziót, mint Nap a jeget.

7. Nevessünk! Nézzünk vicces filmeket! A humor a legjobb terápia.

8. Figyeljünk oda az étkezésre, ne együnk bánatunkban vagy stresszesen! Az egészségtudatos étrend elveszi a depresszió erejét.

9. Szedj antidepresszánst, ha orvosod ezt javasolja! Ennél hatékonyabb segítség, kevés van. Ez is arra utal, hogy tudatosan elkezdtél tenni valamit a kialakult állapot ellen. Segítsd hozzá párodat, hogy eljusson a megfelelő szakemberhez!

10. “Ez is el fog múlni” – gondold azt, hogy ez egy állapot, amin túl lehet lenni! Főként, ha téli depresszióban szenvedsz, mire kitavaszodik Te is sokkal jobban leszel, addig pedig érdemes odafigyelni a fentiekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top