Mindennapok

5 erotikus film, amiből sokat tanulhatunk a női szexualitásról

Aki egy kicsit „tanulni” akar a női szexualitás titokzatosságáról, az alábbi öt erotikus mozit ne hagyja ki!

Amikor az ember elkezdi felfedezni tulajdon szexualitását, hamar a pornó valószerűtlen képkockái előtt találja magát, és ha tapasztalatlanul, felvilágosítás, támogatás nélkül, „rossz” partnerrel merül alá, hamar megtanulja, hogy a nő számára a szex semmi jót nem rejt. Pedig – ha már a képkockáknál tartunk – számtalan olyan erotikus film létezik, ami azon túl, hogy valóságosan – csupaszon, izzadtan, őszintén, olykor fájdalmasan – mutatja be a szexualitást, tanít és lázba hoz. Ahogy az alábbi öt is. 

Álmodozók - Fotó: Profimedia

Álmodozók – Fotó: Profimedia

Szerelem (Love)

Gaspar Noé 2015-ös mozijára nem árt gondolatban is felkészülni, a 130 perc ugyanis csordultig van olyan explicit képekkel, amik egy az egyben megmutatják, hogyan működik egy (két) nő és férfi között a szex – annak minden esetlenségével, vadságával, állatiasságával. A szenvedélyes és élhetetlen szerelmi történetbe csomagolt mozi mindent megmutat: vágyakat, kontrollnélküliséget, az érzelmek hullámvasútját – no és persze a valóságot.  

Adéle élete (La vie d’Adele/Blue Is The Warmest Color) 

A legtöbb ember nagyon későn tanulja meg a szexualitásról, hogy abban semmi sem fekete vagy fehér. Erkölcsi határok, nemi identitás, józan elvárások: mind megszűnik létezni, ha egyszer megtapasztaljuk, milyen a felszabadult extázis, hogyan működik a test, a vágy – amit olykor egy velünk azonos nemű ember kelt életre. 

Intimitás (Intimacy)

Mi történik, ha egy férfi szerelmes lesz egy nőbe, akivel rendszeresen szexel – és akiről kiderül, hogy feleség, két gyermek édesanyja, és esze ágában sincs elhagyni szeretője miatt a családot? Az Intimitás pőre képkockákon át boncolgatja, mennyire vékony mezsgye a hűség, a vágyak pedig milyen hamar felülírhatják a józan ész szabályait. 

Álmodozók (The Dreamers)

Sokkoló, beteg, szokatlan, polgárpukkasztó: Bernardo Bertolucci 2003-as filmje rengeteg jelzőt kapott már, egy azonban biztos, 2018-ban is bekerül azon filmek közé, amiket egyszer az életben látni kell – nem véletlenül. Azon túl, hogy a néző egy voyeur szemszögéből szemlélheti a „szokatlan” vágyak beteljesülését, egyszerre döbbenhet meg és izgulhat fel. 

Vízi liliomok (Naissance des pieuvres/Water Lillies)

Floraine és Marie, a két fiatal lány a szexualitás kibontakozását, eltévelyedését és az azt övező tévhiteket állítja a középpontba a női öltözők és az uszoda kiszolgáltatott világában, ahol Floraine egy szokatlan behatolásra kéri Marie-t. Ez a film valóságos képet fest arról, hogyan fedezik fel a nők lépésről lépésre szexualitásukat, és később hogyan tudnak fegyverként bánni vele. Elgondolkodtató, izgató, fontos!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top