Mindennapok

Müller Péter: Az igazi nő hétfátyoltáncot táncol

A közkedvelt író szerint nem is olyan nehéz kiismerni a nőket, mint a legtöbb férfi gondolja.

Érdekes írást osztott meg a férfiak és a nők viszonyról a Bouvet Caféblog szerzője. A blogger posztjában felidézi: sok férfi ismerőse panaszkodik amiatt, hogy milyen nehéz kiismerni a nőket. Pedig a nő egyáltalán nem misztikum, csak a szemébe kell nézni, hogy kiolvashassuk belőle, amit érez.

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

„Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől – eleveníti fel Müller Péter egyik korábbi írását a szerző. – Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a tied. Minden igazi nő hétfátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top