Mindennapok

Virtuális ballagásra kényszeríti a középiskolákat a koronavírus

Elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban a koronavírus-járvány miatt.

Interneten, néhol a helyi tévében lehet követni az idei végzős középiskolások ballagását. A koronavírus-járvány miatt ugyanis sehol nem kockáztatnak. Az MTI összeállításából kiderül, hogy vannak iskolák, ahol augusztusban megtartanák a búcsúünnepélyt.

MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI Fotó: Kovács Tamás

A budapesti Városmajori Gimnáziumban és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskolájában is virtuális ballagást tartanak csütörtökön. Székesfehérváron szombaton a városháza dísztermében felhelyeznek egy, az összes iskolát és végzős diákot jelképező szalagot a település zászlajára, majd a polgármester és egy diák köszönti a végzősöket. Az eseményt a Fehérvár TV-ben és a www.szekesfehervar.hu honlapon lehet élőben követni.
    
A debreceni Kossuth Lajos gyakorló gimnáziumban is virtuális ballagás lesz, míg a Balásházy János gyakorló középiskolában várhatóan augusztusban megtartják a búcsúünnepélyt. A hajdúböszörményi Bocskai István gimnáziumban az osztályfőnökök videochaten köszönnek el, és az iskolában virtuális ballagási műsort is összeállítanak.
    
A szolnoki Varga Katalin gimnáziumban a pedagógusok egy „gondolattérképet” készítenek elektronikusan, így búcsúznak a végzősöktől.

Győrben a Kazinczy Ferenc gimnáziumban kisfilmet készítenek a ballagóknak, és virtuális osztályfőnöki órákat tartanak. A Jedlik Ányos szakgimnázium-szakközépiskolában is videót készítenek, amelyben az igazgató és egy ballagó diák beszél. A mosonmagyaróvári piarista gimnázium búcsúzó diákjainak élőben közvetítik a ballagási misét az intézmény Facebook- és YouTube-csatornáján.

    
A veszprémi Lovassy László gimnázium szintén videón köszön el a ballagóktól. Emellett ballagótarisznyát és emléklapot kapnak a búcsúzó diákok a magyar érettségi napján. Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője arról tájékoztatott, hogy intézményeik a járványhelyzet elmúltával szeretnék megtartani a ballagást. Ha erre nem lesz lehetőség, akkor az érettségi bizonyítvánnyal együtt kapják majd meg a diákok a tarisznyát.
   
 A pécsi Leőwey Klára gimnáziumban az igazgató és az osztályfőnökök online üzenetet intéz a végzősökhöz, ezekből kisfilmet állítanak össze. A ballagási tarisznyákat várhatóan az érettségi bizonyítvánnyal együtt adják majd oda. A pécsi Koch Valéria Iskolaközpont gimnáziuma csütörtökön egy rövid tanári műsort tartalmazó videoüzenetet tesz közzé a honlapján. A ballagást szeretnék a járvány elmúltával pótolni.

nlc.ballagás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top