Nincs épület, nincs felszolgáló, így minden koronavírus-járvány idején felállított szabály maximálisan be van tartva. Igen, egy svéd pár egyedi ötlettel állt elő és olyan éttermet nyitott, amiben a távolságtartás és higiéniai szabályok maximálisan működnek, ez eddig nem mindenhol sikerült.
Igaz, azt meg kell hagyni, az élmény nem pont ugyanaz, mint egy átlagos étteremben. Itt ugyanis egy ember ül a puszta közepén egy szépen megterített asztalnál.
Az étterem május 10-én nyit Varmlandben, és napi egy vendéget fogad.
Linda Karlsson és chef férje, Rasmus Persson a Bord för En (vagyis asztal egy főre) kitalálói egy kis kosárban fogják kötélcsigán szervírozni az ételt.
Bár a svédeknél nincsenek szigorú szabályok, a házaspár mégis szeretett volna egy maximálisan biztonságos helyet egy jó lakoma elfogyasztására.
(via)
(Kiemelt kép: Bord för En)
De mi a helyzet a magyar éttermekkel?
- A magyar sztárséf elmondta, hogyan és mikor nyithatnának újra az éttermek
- Minden rendeléssel együtt segítünk! – elindult a VakVarjú #szeretetszolgálat
- Ellenőrzik a házhozszállító éttermeket a járvány idején?