Gasztro

A magyar sztárséf elmondta, hogyan és mikor nyithatnának újra az éttermek

Bíró Lajos egyelőre karanténban van, de szerintem nemsokára újra kell kezdeni az életet az éttermekben is.

A több budapesti étterem konyhájáért is felelős sztárséf, Bíró Lajos (interjúnk itt) egyelőre önkéntes karanténban van, és leginkább csak a kertbe megy ki. A Dining Guide magazinnak adott interjúban viszont arról is beszélt, mikor és hogyan nyithatnak újra szerinte az éttermek. Szerinte legkésőbb egy-két hónap múlva ki kell nyitniuk, mert különben mindenki csődöt jelenthet. „Túl sokáig nem lehet így vinni tovább az életet” – mondta. Ám csak elővigyázatosan szabad újranyitni az éttermeket. „Ha megkezdődik a fokozatos visszarendeződés, majd új szabályokat kell felállítani, és inkább tartsuk a másfél méteres távolságot az asztalok között; inkább legyen kezdetben kevesebb munkaerő, kisebb a rezsi, és inkább hajtsunk végre átalakításokat a vendéglátóhelyeken, de az életnek újra kell indulnia” – mondta Bíró.

Bíró Lajos

Bíró Lajos (forrás: nlc)

Hozzátette, hogy az igazán nagy vízválasztó az indulásnál jön majd el gazdasági értelemben az éttermek életében. „Most rengetegen döntöttek az elbocsátások mellett, sok helyen adnak bérletidíj-kedvezményeket, és vannak kisebb-nagyobb könnyítések, de amikor fel kell állni ebből, és újra fizetni mindent, akkor fog eldőlni, hogy kinek van létjogosultsága ebben a szakmában.

Legfrissebb hírek a karantén alatti életről az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top