Család

Zseniális trükköt talált ki az anya, hogy ne egyenek túl sok édességet a gyerekei

Otthoni miniboltot indított az anya, a gyerekek pedig a naponta kapott pénzből vásárolhatnak. Az édesség drága, a gyümölcs ingyen van.

Az állandó otthonlét miatt nem könnyű mostanában egyszerre gyereket nevelni, segíteni az online tanulásban, kaját készíteni és a saját munkát elvégezni. Egy skót édesanya azonban egy okos trükkel a karantén idején is az egészséges étkezésre és a tudatos vásárlásra tanítja a gyerekeit.

Paula Clark gyermekgondozó egy 7 és egy 10 éves fiú édesanyja. Kialakított otthon egy miniboltot, amelyben pénzért vásárolhatnak ennivalót a srácok, akik amúgy mindig rágcsálnának valamit.

Mindennap egy fontot kapnak, a különböző termékeknek pedig más-más ára van: egy kis adag mazsola 5 penny, a sütemény 15, a nagyobb csoki pedig 30 pennybe kerül. A gyümölcs ingyen van.

Az okos módszernek köszönhetően a gyerekek maguk oszthatják be a pénzüket, de persze közösen is megbeszélik, hogyan kellene beosztani a napi büdzsét. És így nem esznek állandóan édességet.

(LatestDeals)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top