Mindennapok

Lefejeztek egy Jézust ábrázoló szobrot Miamiban

Egyre több keresztény szobrot és templomot ért támadás az Egyesült Államokban.

A katolikus egyház elleni támadásnak minősítette Mary Ross Agosta, a miami érsekség szóvivője, hogy ismeretlenek lefejeztek egy Jézust ábrázoló szobrot, amely a Miamitól északra fekvő West Kendall városka Jó Pásztorról nevezett katolikus templomának kertjében állt.

A megyei rendőrség és a szövetségi belbiztonsági minisztérium már megindította a vizsgálatot a vandalizmus ügyében.

Elszaporodtak a vandál cselekedetek Amerikában. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Elszaporodtak a vandál cselekedetek Amerikában. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Az Egyesült Államokban az elmúlt napokban megszaporodtak a keresztény templomokat és szobrokat ért vandál támadások. A floridai Ocalában a napokban felgyújtották a Béke Királynőjének ajánlott katolikus templomot, miközben bent a hívek a misére készülődtek. Az amerikai Catholic News Agency (CNA) híradása szerint a massachusettsi Bostonban a napokban Szűzanya-szobrot és két katolikus templomot gyújtottak fel. Még a múlt héten a brooklyni egyházkerület jelentette be, hogy New York Queens negyedében egy katolikus iskola és szeminárium épülete előtt álló, több mint százéves Mária-szobrot rongáltak meg: összefirkálták, és fekete festékkel a “bálvány” feliratot festették rá.
    
Los Angeles érseksége szintén a múlt héten jelentette, hogy egy szentté avatott ferences szerzetes és misszionárius, Junípero Serra által 249 évvel ezelőtt alapított katolikus misszió egyik templomát gyújtották fel. Missouriban a héten egy Szent Lajos-szobrot rongáltak meg. Szent Lajos Franciaország királya volt 1226 és 1270 között, két keresztes hadjáratot vezetett, kórházakat alapított, személyesen gondoskodott szegényekről és leprásokról. 1297-ben avatta őt szentté a katolikus egyház.

Vandálok nem csak Amerikában vannak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top