Feleségül ment egy fekete férfihoz, azóta nap mint nap a saját bőrén érzi a rasszizmust

TóCsa | 2020. Július 22.
Pamela Chandler fehér nőként egy fekete férfihoz ment hozzá, és írt egy posztot arról, hogyan találkozik azóta nap mint nap a rasszizmus különféle formáival. A posztja óriásit ment a közösségi médiában.

Pamela Chandler egy fehér amerikai nő, aki egy fekete amerikai férfihoz, Walter Chandlerhez ment feleségül, és született egy közös kislányuk is. A Black Lives Matter tüntetések kapcsán fellángoló viták arra késztették, hogy egy hosszú, de rendkívül izgalmas Facebook posztban megírja, hogy egy fekete férfi fehér feleségeként is mindennapos, hogy rasszizmussal találkozik, és mivel szeretné felnyitni mások szemét, megírta, milyen szituációkban keseríti meg ez a családjuk életét. A posztja hatalmasat ment, 125 ezer lájknál és 128 ezer megosztásnál jár, és mindenképp érdemes megismerkedni Pamela mondanivalójával.

A Chandler család (fotó: Pamela Chandler Facebook oldala)

Pamela továbbá elmondta, hogy már elege van a mindennapi rasszizmusból és abból, hogy félnie kell attól, amikor egy rendőr félreállítja őket, utálja, hogy mindig neki kell vezetnie, és rühelli, hogy ha a férje rendelését sokadszorra cseszik el egy étteremben, ő akkor sem panaszkodhat. Örül annak, hogy a Facebook bejegyzését ennyien olvasták, és ennyire népszerű lett, ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy ő egy fehér nő, és ha egy fekete ír valami hasonlóról, annak sajnos koránt sincs ekkora visszhangja.

Black Lives Matter az nlc-n:

Exit mobile version