Mindennapok

Szivacsos melltartó hatéveseknek? Kiakadt az édesanya

Bevásárlás közben talált rá az anyuka a hatéveseknek szánt szivacsos melltartóra, és kiakadt azon, hogy a márkák már az ennyire kis gyerekeket is szexuálizálják.

Angela Fellar egy ruhaboltban nézelődött, amikor a keze ügyébe akadt a Calvin Klein S 6-6X méretű szivacsos melltartója. Szivacsos melltartó 6 éveseknek – írta ki dühödten a Facebook oldalára, és írt egy bejegyzést arról, hogy miért is problémás ez – szúrta ki az upworthy alapján a 24.hu.

Az ominózus szivacsos melltartó (fotó: Angela Fellar Facebook oldala)

Az ominózus szivacsos melltartó (fotó: Angela Fellar Facebook oldala)

Fellar úgy gondolja, hogy a gyerekeknek gyereknek kellene maradniuk, és borzasztó irányba visz, ha a divatmárkák már ilyen kis korban elkezdik szexualizálni őket. A nő az is találgatta, hogy kinek juthat eszébe szivacsos melltartót tervezni olyanokra, akik még a szorzótáblát sem tanulták. A posztja alatt a legtöbben egyetértettek Fellerrel, de voltak akik azt mondták, hogy a 6-os nem feltétlenül életkort, hanem méretet jelenthet, ugyanakkor egy másik kommentelő hozzátette, hogy a gyerekméreteket mindig az életkor alapján határozzák meg. Egy nő azt írta, hogy neki van egy 27 éves, nagyon vékony lánya, aki ilyen méretű melltartókat hord. Azonban függetlenül attól, hogy a képen látható szivacsos melltartót hatévesekre tervezték-e, akadnak márkák, melyek biztosan rájuk terveznek szivacsos melltartókat, vagyis a probléma igenis valós. A pubertás kétségtelenül egyre korábbra tolódik, de azért nem ennyire.

Mikortól viseljenek a lányok melltartót?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top