Mindennapok

Példakép: ő az első roma a községében, aki diplomát szerzett

Rostás Tünde a többi roma gyereknek is példakép lett a Szabolcs megyei községben.

Tünde Nyírbátorba járt gimnáziumba, ahol a 602 diák között ő volt az egyedüli roma. Sokszor bántották származása miatt, de ennek ellenére ő tudatosan készült az egyetemre. Habár először rosszul sikerült az érettségije, a kezdeti kudarc ellenére nem adta fel. 

Ő az első diplomás roma községében.

Tünde. rtl.hu videó

Rostás Tünde (23) az első roma származású, aki a Szabolcs megyei községben diplomát szerzett. Az Fókusz riportjából kiderül, Tündének először az érettségi is elég volt, aztán mégis diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen, ahol a koronavírus miatt online volt a diplomaosztó. Tünde nemzetiségi óvodapedagógus lett.

A riportban elmondta, nagyon nehéz volt a roma telep és az egyetem között megtalálni a hidat, az egyetemen értelmiségiként, otthon pedig  cigánylányként viselkedni.

Családja nagyon büszke rá. A helyi önkormányzat segítségével munkát is talált, egy 22 fős csoporttal foglalkozik. Tünde emellett énekel, vannak klipjei, Japánba is hívták már egy fesztiválra. 

Tünde többeknek is példakép, szülei remélik, hogy a többi gyereknek is mintát ad majd.

Hasonló témájú cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top