nlc.hu
Mindennapok

Nagy utat tett meg a palackposta

Angliából egészen Amerikáig sodorta az óceán a palackpostát

Egy Rhode Island-i ember szerint az általa talált palackposta egészen Angliából utazott idáig.

Todd Ricci Jamestown partjainál sétált, amikor észrevett egy üveget a sziklák között. Régi üveg volt, benne buborékok és egy üzenet. A férfi teljesen meglepődött, hogy a palackposta teljesen sértetlen maradt. Ricci szerint a Reenanak címzett levél egy barátról szól, aki nemrégiben meghalt. Egyfajta búcsúféle lehetett, amelyet valakinek Reenanak címzett.

Átszelte az óceánt a palackposta

Palackposta. Fotó: Unsplash

Ricci ahogy olvasta a levelet, egyre inkább arra a következtetésre jutott, hogy a szóhasználat miatt ezt valaki a tengerentúlról, egyenesen Angliából küldhette. Mivel a levél nem tartalmazott dátumot, így talány, mikor dobhatták a vízbe.

A férfi később megosztotta a palackról és a levélről készült felvételeket a közösségi médiában, hátha megtalálja annak szerzőjét. „Nagyon szeretném megtalálni azt, aki írta, ha még mindig él és vissza tudom adni neki. Ellenkező esetben valószínű visszaadom a tengernek” – mondja.

A férfi küldetése nem annyira esélytelen, ahogyan az elsőre tűnik, ugyanis nemrég egy ötven éve a tengeren hánykódó palackpostát talált egy nyugat-alaszkai férfi, hosszú nyomozás után kiderült, ki volt a levél szerzője. A feladó férfi nem is akarta elhinni, hogy ő írta a levelet, amíg meg nem látta az üzenet alatt az aláírását. Mint felidézte, 36 éves volt, amikor a levelet írta, és a Szulak nevű hajó fedélzetén szolgált.

(UPI)

Hasonló mesés történetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top