nlc.hu
Mindennapok
650 hívással zaklatta az exét

Börtönbe kerülhet a férfi, aki 650 hívással zaklatta volt barátnőjét a szakítás után

A rengeteg hívás mellett a fiatal nőt a munkahelyén és a lakásán is zaklatta a soproni férfi.
Telefonáló férfi az utcán

Vádat emelt a Soproni Járási Ügyészség egy 30 éves férfi ellen, aki 2019 júliusa és szeptembere között több száz alkalommal próbálta hívni volt barátnőjét.

A vádirat szerint a 30 éves férfi és a 22 éves lány 2019 júniusáig együtt jártak, ám a lány szakított. A férfi ebbe nem nyugodott bele, és 2019 szeptemberéig több mint 650-ször hívta telefonon volt barátnőjét.

Az is többször előfordult, hogy a férfi megjelent a fiatal nő munkahelyén és lakóhelyén, ahol hosszasan csöngetett, az ajtót rugdosta, próbálta felvenni a kapcsolatot a lánnyal. Ezen túl a vádlott szóban és írásban is többször életveszélyesen megfenyegette a sértettet, egyszer meg is rángatta.

A lány magánindítványt tett az elkövető ellen, kérve az eljárás lefolytatását és a tettes megbüntetését. Az ügyészség az elkövetőt zaklatás és garázdaság elkövetésével vádolja, mely bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra tekintettel – három évig terjedő szabadságvesztés.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Tanácsok szakítás utánra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top