nlc.hu
Mindennapok
Hipnózis online? Kipróbáltam…

Hipnózis online? Kipróbáltam…

A módosult tudatállapotban használt szuggesztiók ma már számtalan önsegítő módszer alapját képezik, egész rendszerek épültek fel erre az egyébként több ezer éves technikára, de az online forma ezek között is forradalmian újnak tekinthető. De gondoltad volna, hogy ezt is lehet már online csinálni?

Nem tudom, az állatok hogy vannak ezzel, de az ember egészen bizonyosan többféle tudatállapotban képes létezni, és ezekben a valóság érzékelése és az arra adott válaszok eltérőek lehetnek. Tulajdonképpen módosult tudatállapotnak tekinthető minden olyan állapot, amely a hétköznapi tudatállapotunktól, amelyben élünk és dolgozunk, eltér. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez a bizonyos hétköznapi tudatállapot sem egy egységes dolog, és a „normális” tudatállapot megítélése is eltért a különböző emberi kultúrákban.

Amikor módosult tudatállapotról beszélek, azokra a megszokott, a hétköznapitól eltérő állapotokra gondolok, amelyekben megváltozik az érzékelésünk: máshogy érzékeljük a teret és az időt, valamint a velünk történő eseményeket.

A módosult tudatállapotoknak különböző fokozatai is vannak, illetve egyénenként eltérő lehet, hogy ki mennyire kalauzolható mélyre , mennyire hipnábilis. Az online hipnózis program esetében egy relaxált állapotban történik meg az úgynevezett korrekciós mondatok, szuggesztiók elmondása, magunkban.

Ha érdekel a folyatás, ide kattints!

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top