nlc.hu
Mindennapok

Nem fogott nővel kezet, nem kapott állampolgárságot

Nem fogott kezet a nővel, nem kapott állampolgárságot

Egy libanoni férfi simán megkapta volna a német állampolgárságot, de amikor átnyújtották neki az erről szóló okiratot, nem fogott kezet a nővel.
Kézfogás

Kifogástalan eredménnyel vizsgázott egy férfi a német honosítási teszten, mégsem kapott állampolgárságot. Nem volt hajlandó kezet fogni azzal a nővel, aki átnyújtotta állampolgársági okiratát – számolt be az Euronews.

A 40 éves libanoni származású orvos 2002-ben érkezett Németországba. 2015-ben bírálták el az állampolgársági kérelmét, de miután megtagadta a kézfogást, visszatartották az okmányt, és elutasították a beadványát.

A férfi fellebbezett a döntés ellen, arra hivatkozott, hogy vallási okokból nem foghat kezet egy nővel, de férfival sem, valamint a feleségének megígérte, hogy nem fog kezet más nővel. (Akkor még sehol sem volt a koronavírus.)

Fellebbezését első fokon már korábban elutasította a bíróság, most pedig másodfokon is helyben hagyták a döntést. A bíróság indoklása szerint aki a „kultúra és értékek fundamentalista elvére” hivatkozva elutasítja a kézfogást, mert a nőben a „szexuális kihívás veszélyét” látja, az egyúttal elveti a „német életkörülményekbe való beilleszkedést”.

Eltűnik a kézfogás a koronavírus miatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top