Mindennapok

Súlyos autoimmun betegségtől a London Duathlon második helyezéséig

Bemutatkozásom, avagy hogyan lettem fotó- és futóbolond. Kalandjaim és kihívásaim a főiskolás évektől a Fitmama™ életmódig.

Kedves Olvasóm! Szeretettel üdvözöllek blogomon. Zsófinak hívnak, 42 éves vagyok. Angol-testnevelés szakon végeztem, majd az évek során személyi és futó szakedző, táplálkozási tanácsadó és nem utolsósorban édesanya vált belőlem. Fitmama™ vagyok. De mielőtt nevem kapcsán azt hinnéd, hogy gyerekkel a hátamon hegyi félmaratonokat futok, vagy hogy órákon át súlyokat emelek minden nap a helyi konditeremben, nos, nem. Egy átlagos anyuka vagyok egyetlen gyerekkel, aki bár sportmúlttal rendelkezik, mégsem nyeri sorra a korosztályos bikinimodell-versenyeket. Ha-ha! Bárcsak… 

Sportos életmód (fotó: Pixabay)

Sportos életmód (Fotó: Pixabay)

Szakmámból és személyiségemből adódóan azonban mindig is küldetésemnek éreztem, hogy gyerekektől nagyszülőkig minél több emberrel megszerettessem a mozgás valamilyen formáját. Személyi edzőként az elmúlt évek során rengeteg különböző élethelyzetű emberrel dolgoztam, s rájöttem, hogy sokszor elég néhány apró változtatás egy fittebb, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életvitelhez. Más kérdés, egy-egy ilyen apró változtatás nekem sem ment mindig könnyen. A húszas éveim végén diagnosztizálták súlyos autoimmun betegségem, amely fokozatosan elhatalmasodott rajtam. Míg naphosszat egyedül voltam pici fiammal és kínzó fájdalommal küzdöttem, számos dologra ráébredtem. A természet gyógyító erejére támaszkodva apránként megváltoztattam az életmódom. Fitmamává váltam és sikerült kimásznom a gödörből. Ennek a korántsem zökkenőmentes útnak  minden részletét szeretném megosztani veled!

Ha tovább olvasnád Zsófi történetét, kattints a fitmama.cafeblog.hu-ra!

Van pár tippünk a sportos életmódhoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top