Mindennapok

Óvodás kislány segített elkapni a betörőket Etén

Egy bűnmegelőzési előadás után jelentkezett a rendőrségnél az ifjú informátor.

Kucin Barnabás körzeti megbízottként dolgozik két Komárom-Esztergom megyei településen, Etén és Ászáron, és a Blikknek mesélt egy számára emlékezetes esetről, amikor is egy kislány segítségével buktatott le bűnözöket.

Bűnmegelőzési előadást tartottam egy óvodában, ahol mondtam a piciknek, hogy szerintem ők remek megfigyelők, és nyugodtan szóljanak, ha valami olyat látnak, ami szokatlan. Nem sokkal korábban volt Etén egy rablás a művelődési házban, ami sok fejtörést okozott.

Pár nappal az előadás után egy nagycsoportos kislány felkereste, hogy elmondja, furcsa dolgokat tapasztalt, és azoknak bizony köze lehet a betöréshez, állítólag még azoknak a nevét is elárulta, akiket gyanúsnak tartott. Kucin Barnabás ezeket az információkat is figyelembe vette az ügy felderítésénél, és sikerült is azonosítania a tetteseket.

A Blikk megkereste a kislány családját is, de ők nem szerették volna, hogy nyilvánosságra kerüljön a gyermek személyazonossága.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top