nlc.hu
Mindennapok

Nyílt levél az anyósnak

Nyílt levél az anyósnak: Hálás vagyok, hogy ilyen remek férjet neveltél a fiadból

Gyakran hallunk a rossz anyós-meny kapcsolatokról, de akad azért pozitív példa is. A következő nyílt levél is azt bizonytíja, hogy létezik jó anyós a világon.

Drága anyósom!

Már jó ideje meg szerettem volna írni neked ezt a levelet, mert olyan nehezen jönnek a szavak, amikor találkozunk. Mindennap hallom a környezetemben, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy a fiad lett a férjem. Pontosan tudom, mennyire csodálatos ember, tökéletes apa, és értékelem, hogy ennyire szépen élünk együtt. De valahogy mindig olyan felhanggal mondják az emberek, hogy érezzem magam szerencsésnek, amiért ez a férfi engem választott.

Mintha én nem lennék elég, mintha a férjem óriási kompromisszumot kötött volna, amikor mellettem kötött ki.

Valószínűleg mindezt csak a kisebbségi érzéseim mondatják velem, ugyanazok, melyek miatt az anyaságomban is folyton kételkedem. Abban viszont biztos vagyok, hogy a szerencsének semmi köze ahhoz, hogy a férjem ilyen csodálatos emberré vált. Mert most, hogy már van két fiam, látom, hogy te, az anyósom, milyen rengeteg munkát fektettél abba, hogy a fiad jó ember legyen.

Nyílt levél az anyósnak

Az anyóssal is lehet jó a kapcsolat (Kép: Unsplash)

Látom az álmatlan éjszakáidat és a megtakarított filléreket. Látom a rengeteg kidobott zöldséget, amit valamiért egy gyerek sem hajlandó megenni. Látom a bűntudatodat, azokat az órákat, amikor csak feküdtél és azon tűnődtél, mit rontottál el. Most már tisztán látlak és értelek, mert én is ugyanezen megyek keresztül. Látom az álmaidat és fájdalmaidat, reményeidet és félelmeidet. Látom a könnyeidet és hallom az imáidat. És szeretném megköszönni.

Megértem, hogy néha neheztelsz rám, hiszen olyan sok munkád van a fiadban, nem véletlen, hogy sok anyós úgy érzi, hogy a menye elrabolja tőle a legjobban őrzött kincsét. Minden vágyam, hogy te is lásd, milyen sok szeretettel vesszük körül egymást, és hogy a fiadnak jó dolga van mellettem. Lehet, hogy még most is kínoz néha téged a kérdés, hogy elég jó anya voltál-e, de meg kell nyugtassalak, drága anyósom, hogy igen, remek embert neveltél a fiadból. Köszönöm, hogy részed volt abban, hogy most boldogságban élhetünk, és hogy a gyerekeimnek fantasztikus apa jutott. Hálás vagyok, hogy ilyen remek férjet neveltél a fiadból.

via

Még több nyílt levél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top