nlc.hu
Mindennapok

Megható gyerekekről fotó

Toy story: megható fotósorozat készül gyerekekről és kedvenc játékaikról

A gyerekeknek különbözőek az életkörülményeik, egy valami azonban közös: a játék öröme.

Azt mondják, egy kép ezer szónál többet ér, és ez különösen igaz Gabriele Galimberti fotóira, aki a világ minden táján megörökítette a gyerekeket kedvenc játékaik körében. A sorozat azért szívszorító, hiszen nem minden gyerek büszkélkedhet miniatűr autóparkkal, van, akinek csak egyetlen plüssmajom a tulajdona. Ami viszont közös, az a játék öröme és a büszkeség arra, amijük van.

Gyerekek és játékaik a világ körül

Fotó: gabrielegalimbertiphoto / Instagram

Gabriele Galimberti olasz fotós két éve látogatja meg a gyerekeket szerte a világon, hogy legértékesebb tárgyaikkal, saját játékaikkal kapja őket lencsevégre. Bár a gyerekek életkörülményei merőben mások, a spontán és természetes öröm közös. A fotók megindítóak, viccesek és elgondolkodtatóak egyszerre.

„Az első fotót Toszkánában készítettem, egy lány látható rajta, háttérben tehenek. Ő az egyik legjobb barátom lánya. Megkért, hogy fényképezzem le, ezért elmentem a házukba, ő pedig a tehenekkel játszott. Úgy gondoltam, hogy ez a szituáció nagyon szép, ezért ezt a pillanatot örökítettem meg. Aztán megkértem, hogy pózoljon együtt a játékaival és a háttérben legelésző tehenekkel. Nagyon szerettem az eredményt, és pár hónappal később, amikor lehetőségem nyílt egy világ körüli utazásra, úgy döntöttem, hogy hasonló fotókat készítek majd azokban az országokban, amelyeket felkeresek” – mesélte a Bored Pandának a művész.

A képek tényleg magukért beszélnek, íme néhány darab a sorozatból. Érdemes elolvasni a hozzájuk írt történeteket is:

Ezt is érdemes megnézned:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top