Mindennapok
Hirdetés

Látszólag ártatlanul ülni egy puha irodai székben igazi átok lehet egészségünk számára (x)

Tudta, hogy egy átlagos felnőtt naponta csaknem 7 órát tölt ülő helyzetben? (Forrás: The big number) A túl sok ülés a munkahelyen, munkába menet vagy az oktatási intézményben viszont lényeges egészségügyi problémát jelent. (Institute for Medicine and Sports) Új technológiákkal azonban ezek a hatások korlátozhatók és jelentősen javíthatók…

Látszólag ártatlanul ülni egy puha irodai székben igazi átok lehet egészségünk számára (x)
A modern technológia fejlődésével…

növekedett azon munkakörök száma, ahol a dolgozók az idő nagy részét ülve töltik. Ami a különböző szakmákat illeti, a leginkább érintettek nyilvánvalóan az irodai alkalmazottak, a járművezetők és a gyári dolgozók. Kutatások azt mutatják, hogy az irodai munkák 82%-át ülő helyzetben végzik. (Institute for Medicine and Sports) Bár az orvosszakma azt ajánlja, hogy az alkalmazottak időnként mozogjanak, tudjuk, hogy a zsúfolt munkanap többnyire nem teszi ezt lehetővé. Számos megoldás létezik, melyre egyáltalán nem is gondolunk, mert folyamatosan stressz alatt állunk, mindig sietünk… Mégis folyton megfeledkezünk a legfontosabb dologról, az egészségünkről. A megoldás teljesen egyszerű és megengedhető, minderről az alábbiakban részletesen olvashat.

Látszólag ártatlanul ülni egy puha irodai székben igazi átok lehet egészségünk számára (x)
Látszólag ártatlanul ülni egy puha irodai székben igazi átok lehet egészségünk számára.

A helytelen testtartás következtében behajlítjuk a nyaki izmokat, a gerincet és a lábakat. Nem adunk elég megtámasztást testünknek, és hamarosan számos olyan tünetet tapasztalunk, melyek a hosszú ülésre vezethetők vissza. A nyakban és gerincben kialakuló fájdalom és a folyamatos fáradtságérzet mellett a hosszú ideig tartó ülés következményei inkontinenciaproblémákhoz is vezethetnek. A rákbetegeket segítő American Cancer Society kutatói azt találták, hogy azon nők 10%-a, akik folyamatos ülésnek vannak kitéve, sokkal hajlamosabbak a daganatos megbetegedésekre. Emiatt különösen fontos, hogy időben lépéseket tegyünk, és a kedvező irányba változtassuk meg életünket. Szerencsére a szakemberek együttesen egy kivételes eszközt készítettek mindannyiunk számára, mely megváltoztatja mindennapi életünket.

Látszólag ártatlanul ülni egy puha irodai székben igazi átok lehet egészségünk számára (x)
Könnyen javíthat testtartásán és jóllétén a Comflife™ ortopédiai párna használatával.

A Comflife™ párnaelőnyei annak szerkezetében keresendők. A párna pillangó alakú, memóriahabbal kombinált ortopédiai géllel töltött, a farokcsontnál kialakított konvex szerkezete pedig további kényelmet biztosít. Az új „Coccyx” technológia egyesíti a helyes ülés három legfontosabb elemét, amelyet rendkívül nehéz elérni a párna használata nélkül. A párna pillangó alakja lehetővé teszi a súly egyenletes eloszlását ülés közben, a konvex rész tovább csökkenti a farokcsontnál jelentkező feszültséget, mely a hátfájásproblémák legjelentősebb forrása. Az ortopédiai géllel kombinált memóriahab különlegesen teljesíti feladatát, mivel növeli a véráramlást, és csökkenti a gerincre nehezedő nyomást.

Comflife™ párna Fotó: a szolgáltató archívuma

Comflife™ párna (Fotó: a szolgáltató archívuma)

Mi akkor a legjobb?

A Comflife™ hordozható ortopéd párna az egész család által használható, és minden, fokozott ülő tevékenységgel szembesülő generáció számára alkalmas. Használható a várandósság alatt és a szülés után is, mivel pontosan a hátfájdalom a nők egyik leggyakoribb problémája a terhesség és a szülést követő időszak alatt. A párna megfelelő támasztékot és kényelmet nyújt Önnek még több órányi ülést követően is.

Melyek a Comflife™ párna különféle felhasználási területei?

A párna bárhol és bármikor támasztékot és kényelmet nyújthat Önnek, mivel egyszerűen összehajthatja, és egy táskában tárolhatja. A Comflife™ párna használatával elfelejtheti az iskolába vagy a munkahelyre történő kényelmetlen utazásokat. A párna nemcsak a napi rövid utazásokhoz tökéletes, hanem hosszabb utakra is magával viheti, mivel a memóriahab folyamatosan elnyeli a vezetés során jelentkező rezgéseket, így csökkentve a farokcsontra nehezedő nyomást. A repülőtéri és repülőgépes székek közismerten kényelmetlenek, ám a Comflife™ párna egészen más élményt varázsol majd.

A Comflife™ párnát otthon is használhatja. A konyhai székek a hosszú évek használata során egészen kényelmetlenné válhatnak: egyszerűen csak tegye le a párnát, és élvezze szerettei társaságát teljes kényelemben. A párnát magával viheti kedvenc koncertjére vagy futballmeccsére is. A párna hűséges társ lehet az iskolai órák és szakkörök alatt is, ahol gyakran órákig ülünk a széken egy helyben, mely rossz hatással van gerincünk állapotára.
A párnát könnyű összehajtani és magunkkal vinni, így bármerre, amerre csak jár, Önnel lehet, biztosítva, hogy gerince folyamatosan különleges megtámasztást kapjon.

Comflife™ párna Fotó: a szolgáltató archívuma

Comflife™ párna (Fotó: a szolgáltató archívuma)

Problémák, melyeket elkerülhetünk

Az emberek gyakran elfáradnak a hát- és nyakfájdalmak következtében, a fájdalom pedig növeli a rosszkedvet. A pozitív hatáson felül, hogy napjait hátfájás nélkül tölti, határozottan jobb kedve is lesz, magabiztosabbá és pihentebbé válik. Ezt barátai és ismerősei is biztosan észre fogják venni, a jó közérzet pedig magasabb munkahelyi produktivitást is eredményez majd.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top