nlc.hu
Mindennapok

Várólista van a temetésekre

Már a temetkezési vállalatoknál is sok helyen várólista van

Sok temetkezési dolgozó megfertőződött a koronavírussal.
Már a temetkezési vállalatoknál is sok helyen várólista van

2021. március 21. és március 28. között 3872-en haltak meg Magyarországon, tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 2801 volt, 2019-ben pedig 2469 – írja a KSH adataira hivatkozva az Index.

A portál számos temetkezési vállalatot megkeresett, szinte mindenhol arról tájékoztatták őket, hogy most hosszabb ideig kell várni a temetésre. Akár két, két és fél hetet is.

Az egri Fekete Rózsa vállalat egyik munkatársa szerint az elmúlt egy hónapban rengeteg munkájuk volt. Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) tájékoztatása szerint több munkatársuk megfertőződött a vírussal, így a szükséges feladatokat csak munkaerő-átcsoportosítással tudták megoldani.

A szervezet elmondta azt is, hogy a pandémia ellenére sem állt be változás a temetkezési formák között. Budapesten a temetések 80 százaléka hamvasztásos, nagyvárosokban ez 60-70 százalék, kistelepülésen pedig csupán 30.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top