nlc.hu
Mindennapok

A Sign Along With Us megható előadása

Mutatunk egy videót, amin biztosan könnyekig meghatódsz – Ezért van még értelme a tehetségkutatóknak

Hogy a tehetségkutatóknak van-e még bármi értelme, azon lehet vitatkozni, ám akadnak olyan produkciók, amikor egyértelműen azt mondjuk: igen. Íme, egy ilyen!
Sign Along With Us

A Britain’s Got Talent tehetségkutató tavalyi, 14. évadának legmeghatóbb produkcióit kétségkívül a Sign Along With Us kórus adta elő. A 37 gyermekből és 28 felnőttből álló manchesteri együttest a 18 éves Jade Kildruff alapította. A lány kisöccse, Christian agyi sérüléssel, illetve fejlődési rendellenességekkel született, ami miatt az orvosok azt mondták, soha nem lesz képes kommunikálni. A tinédzser azonban ebbe nem nyugodott bele és a Signalong módszerrel kezdte tanítani a testvérét. A metódus lényegében egy jelnyelven alapuló, alternatív kommunikációs rendszer, melyet eredményesen képesek elsajátítani többek között kognitív zavarokkal, autizmussal, Down-szindrómával, multiszenzoros károsodással vagy épp szerzett neurológiai rendellenességekkel küzdő emberek is.

A kis Christian másfél év gyakorlás után kezdett kommunikálni a módszer segítségével és azóta is rengeteget fejlődött. Jade ezen felbátorodva egy helyi közösségi házban kezdett foglalkozásokat tartani, ahol bárki elsajátíthatta a Signalong metódust, mégpedig zenére. Az egészséges és fogyatékkal élő tagokból álló csapat szerette volna minél több embernek megmutatni, hogy a jelnyelv mennyire hasznos és egyben szórakoztató is lehet, ezért alapították a különleges kórust, amivel aztán beneveztek a tehetségkutató műsorba. A válogatáson a This is Me című dalt adták elő a The Greatest Showman című filmből, könnyfakasztó pillanatokat okozva a nézőknek és a zsűrinek is. 

„Ezt a meghallgatást soha, de soha nem fogom elfelejteni” – fogalmazott a produkciót látva Simon Cowell, a műsor egyébként híresen szőrösszívű ötletgazdája és mentora. David Walliams pedig néhány pillanattal később rácsapott a Golden Buzzer gombra, ami az azonnali elődöntőbe jutást jelentette a kórusnak.

Az együttes a műsorfolyamban is nagy sikereket aratott. Az elődöntőben ők söpörték be a legtöbb közönségszavazatot.Bár a versenyt nem nyerték meg, egyértelműen ők lettek a szív bajnokai!

A kórus azóta is együtt dolgozik, igaz, a járványhelyzet miatt egyelőre ők is csak online produkciókkal szórakoztathatják a közönséget, ám úgy tervezik, hogy ha a szabályozások lehetővé teszik, idén ősszel turnéra indulnak majd. Mindemellett Jade és kisöccse az elmúlt hónapokban ismertségüket kihasználva igyekeztek felhívni a figyelmet számos nemes ügyre. A napokban például adománygyűjtést indítottak egy olyan, akadálymentesített üdülőház létrehozására, ahol fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok pihenhetnének ingyenesen.

Még több megható produkció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top