nlc.hu
Mindennapok

Whittier, az alaszkai város, ahol mindenki ugyanabban a házban lakik

Van egy város Alaszkában, ahol mindenki ugyanabban a házban lakik

Az alaszkai Whittier több mint 300 lakosának túlnyomó többsége ugyanabban az épületben lakik.
A Begich torony az alaszkai Whittierben

Az Egyesült Államokban van egy város, ahol szinte mindenki ugyanabban a házban él. Ez a település az alaszkai Whittier. A város az 1940-es években jött létre katonai bázisként. A második világháború után sokan elköltöztek, de sokan maradtak egészen az 1964-es földrengésig.

Jelenleg Whittier állandó lakosainak a száma 318. Az emberek többsége pedig egy 14 emeletes házban lakik, amelyet Begich toronynak neveznek. A helyieknek alig 5 százaléka nem itt él, hanem egy másik, jóval kisebb épületben.

A toronyban van postahivatal, templom, bolt és van egy alagútjuk is, ami az utca túloldalán lévő iskolához vezet.

A különleges település azután került reflektorfénybe, hogy egy Jenessa nevű fiatal nő – aki egyébként a polgármester lánya – megosztott egy videót a TikTokon arról, hogy milyen az élet a városban, a netezők pedig imádták a sztorit.

A kommentelők érdeklődése nyomán arra is fény derült, hogy a városban és a környéken nem lehet földterületet vásárolni, emiatt senki nem tud saját házat építeni, és kénytelen a nagy épületben lakni.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Wikipedia)

Még több különleges város az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top