nlc.hu
Mindennapok
III. Károly koronázásnak napján lesz unokája, Archie születésnapja

III. Károly koronázásának a napján lesz unokája, Archie születésnapja, és ez nem mindenkinek tetszik

Megosztja az embereket, hogy ez a két esemény ugyanarra a napra esik.

Nemrég kiderült, hogy 2023. május hatodikán lesz III. Károly koronázási ceremóniája. Ugyanezen a napon ünnepli majd negyedik születésnapját unokája, Archie is, és vannak, akik szerint tapintatlanság volt ugyanerre a dátumra időzíteni a koronázási ünnepséget.

Egyes vélemények a király direkt választotta ezt a napot, hogy ne kelljen unokájával ünnepelnie, volt, aki önzőnek, kicsinyesnek és bosszúállónak nevezte az uralkodót. Megint mások szerint akkor is, ha nem maga a király szabta meg a dátumot, az illetékesek közül biztosan tudták, hogy ekkor lesz a születésnapja Harry herceg elsőszülött gyermekének.

III. Károly és Harry II. Erzsébet temetésének napján

III. Károly és fia II. Erzsébet temetésének napján (Fotó: Hannah McKay- WPA Pool/Getty Images)

Vannak, akik szerint nem kell a legrosszabbat feltételezni III. Károly királyról, illetve azokról, akik döntöttek a koronázás napjáról, valószínűleg rengeteg más szempontot figyelembe kellett venniük, amikor kitűzték a dátumot, míg mások szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy Archie szülei korábban úgy döntöttek, kilépnek a királyi családból, így nyilván nem elvárható, hogy akkora prioritás legyen az ő születésnapja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top