nlc.hu
Mindennapok

Fejlemények a kispesti gázolás ügyében

Nem ismeri el a felelősséget az apát és kislányát a zebrán halálra gázoló teherautós

Ha bűnösnek találják, akár 5 évet is kaphat.
zebra

Átérzi a család fájdalmát, de nem ismeri el a felelősséget az apát és 7 éves kislányát Kispesten, a zebrán halálra gázoló sofőr – számolt be az RTL Híradó. Kihallgatták a konténerszállító sofőrjét, ám a 29 éves férfi a bűncselekményt nem ismerte el, és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

A vizsgálat hónapokig is eltarthat. Ha a teherautó vezetőjét bűnösnek találják, 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Kozma Tamás, közlekedési szakjogász a helyszíneléskor készült fotó alapján az RTL Híradónak azt mondta, hogy a balesetet okozó teherautó jobb oldalán is volt olyan kiegészítő tükör, ami elvileg segíti a sofőrt a holtterek belátásában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a halálra gázolt édesapa és kislánya a zebrán álló sittszállító teherautót próbálta kikerülni. A sittszállító vezetője valószínűleg nem látta a fülkéből az előtte elhaladó gyalogosokat, és elindult. Így történt a tragédia.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top