nlc.hu
Mindennapok

Sebestyén Balázs a Liu-testvérek országváltásáról

Sebestyén Balázs a Liu-testvérek országváltásáról: „Néma csöndben elmennek, ez kicsit fura”

A műsorvezető szerint nem a döntéssel, hanem a kommunikációval van probléma.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy a Liu-testvérek hivatalosan is kezdeményezték az országváltást. Az okokat nem részletezte a Szövetség, az azonban tudható, hogy míg Magyarországon 50 millió forint illeti a téli olimpia aranyérmeseit, addig Kínában ugyanez az összeg 800 millió forint. Jelenleg is ott készülnek, követték a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát.

A sportolók országváltása a Balázsék című rádióműsorban is téma volt. „Az ország nélkül, az itteni körülmények, felkészülés, lehetőségek nélkül valószínűleg őket nem hívta volna Kína. Azt kell mondani: köszönünk mindent, megyünk, jobban fogunk keresni, több pénzünk lesz, hálával gondolunk a Szövetségre, köszönünk mindent, bár voltak konfliktusok, mit tudom én mi köztünk, ahhoz, hogy idáig eljutottunk, kell a Szövetség is. Ebben van egy tiszta kommunikáció, igazad van. Így, hogy néma csöndben elmennek, ez kicsit fura. Én erkölcsileg nem török pálcát felettük, én tökre megértem, egy egyéni sportolónak mindig önmaga a legfontosabb: amikor becsap a célba, átmegy a zászló, feláll a dobogóra, mindig elsőnek magáért csinálja, az ellenfelét akarja legyőzni, nem a nemzeti érzület miatt” – idézi Sebestyén Balázst a 24.hu.

Sebestyén Balázs

Fotó: RTL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top